Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Móda, Životný štýl,

Žena tohto typu vyzerá dobre v zlatej a sivej farbe, ale mala by sa vyhnúť bielej a čiernej.

16.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oleg Gekman). Farebná analýza, to je určenie nášho typu krásy, je čoraz populárnejšia. Niet divu. Farby majú mimoriadnu silu a môžu úplne zmeniť náš...

16.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oleg Gekman).

Farebná analýza, to je určenie nášho typu krásy, je čoraz populárnejšia. Niet divu. Farby majú mimoriadnu silu a môžu úplne zmeniť náš vzhľad. Správny odtieň vlasov alebo rúžu nám môže ubrať niekoľko rokov, dodať tvári lesk a zvýrazniť farbu dúhoviek. Jedným z najbežnejších typov krásy je „Jeseň“. Čo charakterizuje tento typ krásy? Aké farby zvýrazňujú prirodzenú krásu tohto typu?

Farebná analýza je čoraz populárnejšia. Jedným z najbežnejších typov krásy je „Jeseň“. Aké farby zvýrazňujú prirodzenú krásu tohto typu?
Foto: shutterstock/Oleg Gekman

Ako určíte svoj typ krásy?

Farebná analýza je proces, ktorým sa určuje typ krásy človeka. Vďaka tomu vie, aké farby si má vybrať nielen pre svoj šatník, ale aj pre svoj make-up a šperky.

  • Správna paleta farieb môže úplne zmeniť náš vzhľad – zvýrazní farbu dúhovky, opticky vyhladí vrásky, dodá pleti sviežosť a uberie nám roky.

To sa deje na základe fyzických vlastností, ako je farba pleti, očí a vlasov.

Rozdelenie na typy krásy vypracovala v 80. rokoch 20. storočia americká kozmetologička Carole Jacksonová. Vo svojej knihe Color Me Beautiful (Farba ma robí krásnou) prvýkrát identifikovala štyri základné typy krásy, ktoré rozdelila podľa ročných období.

@curateyourstyle

Unsure of your exact season? You can get your skin tone analysed within 72 hours, see link in bio for more 🖤 #coloranalysis #colouranalysistok #colortheory #colourtheory #colouranalysistok

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show
  • Jar – charakterizujú ju teplé, svetlé tóny, zlatistá pleť, svetlé oči a vlasy v odtieňoch blond, červenej alebo svetlohnedej.
  • Leto – má chladné, tlmené tóny, pleť s ružovkastými alebo chladnými béžovými odtieňmi, oči v odtieňoch sivej, modrej, zelenej a vlasy v odtieňoch popolavej blond alebo svetlohnedej.
  • Jeseň – tento typ krásy sa vyznačuje teplými, hlbokými tónmi. Pleť má zlatistý, broskyňový odtieň a vlasy sú často červené, medené, gaštanové alebo tmavohnedé. Oči môžu byť jantárové, zelené, pivoňkové alebo hnedé.
  • Zima – zimný typ krásy má chladné, kontrastné tóny. Pleť je bledá, porcelánová alebo olivová, vlasy sú často tmavé a oči sú intenzívne modré, sivé alebo hnedé.

Nie všetci stylisti a vizážisti však s týmto rozdelením súhlasili. Tvrdili, že mnohé ženy vykazujú prechodné znaky. Preto rozšírili charakteristiky vytvorené Carole Jacksonovou o stredne pokročilé modely. Vznikli tak typy krásy ako napríklad:

  • Jar: jasná, čistá a teplá
  • Leto: chladné, jasné, vyhasnuté
  • Jeseň: zhasnutá, teplá a hlboká
  • Zima: hlboká, čistá a chladná

Typ „Jeseň“ – ako ju rozpoznať?

Téma analýzy farieb a určovania typu krásy je veľmi široká. V tomto článku sa preto zameriame na jeden základný typ, ktorým je „Jeseň“.

„Jeseň“ je typ krásy, ktorý sa vyznačuje sýtymi, teplými tónmi pleti, vlasov a očí. tie harmonizujú s farebnou paletou prírodných farieb jesene. Ak máte zlatistú pleť a prirodzene teplé tóny vlasov a očí, váš typ krásy je pravdepodobne „jeseň“. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám tento typ pomôžu rozpoznať:

1. Tón pleti

„Jeseň“ má teplú, zlatistú farbu pleti. Môže byť svetlá s jemným broskyňovým nádychom, ale aj tmavšia, spadajúca do odtieňov medovej, zlatej alebo olivovej. Táto pleť sa ľahko opáli a na slnku získava zlatistý alebo hnedý odtieň. Na nose a lícach sa často vyskytujú pehy.

2. Farba vlasov

Vlasy ľudí jesenného typu sú teplé. Môžu mať od svetlej zlatistej blond farby cez medenú červenú až po sýto gaštanové alebo tmavohnedé odtiene.

3. Farba očí

Pre tento typ krásy sú typické oči v odtieňoch zelenej, jantárovej, hnedej alebo orechovej farby. Dúhovky majú často zlaté odlesky alebo škvrny, ktoré ešte viac zdôrazňujú teplý tón očí.

4. Ľahko sa opália

Ľudia s „jesenným“ typom krásy sa ľahko a rovnomerne opália. Ich pokožka sa len zriedkakedy spáli. Naopak, rýchlo získava teplý, bronzový odtieň.

Aké farby sa hodia pre typ krásy „Jeseň“?

„Jeseň“ vyzerá najlepšie v teplých, zemitých tónoch, ktoré ladia s prirodzeným teplom jej pokožky, vlasov a očí. Najlepšie farby pre tento typ krásy sú:

Zemité farby

  • Hnedé – od svetlých odtieňov kávy s mliekom až po sýtu čokoládovú hnedú.
  • Zelené – olivovo zelené, khaki, lesné zelené a tmavé, tlmené odtiene zelenej dokonale zvýraznia farbu očí a vlasov.
  • Medené a oranžové – medená červená, tehlovo oranžová alebo pálená terakotová sú ideálnou voľbou pre „jeseň“.

Zlaté a teplé tóny

  • Zlatá – odtiene zlatej a béžovej v teplých tónoch dobre ladia s prirodzeným teplom jesennej krásy.
  • Horčicovožltá – teplý, sýty žltý odtieň, ktorý nie je príliš jasný, je ideálny pre pleť s teplými tónmi.

Červená a bordová

  • Červené – teplé, sýtočervené farby, ako je rajčinová, tehlovo červená alebo aj tmavá vínová.
  • Burgundská – je ďalšia hlboká farba, ktorá sa k tomuto typu krásy dokonale hodí a dodáva mu eleganciu a sofistikovanosť.

Neutrálne odtiene

  • Krémová a béžová – tieto odtiene sú pre „jeseň“ lepšou voľbou ako studená biela. Krémová a béžová dokonale ladia s teplými tónmi pleti a dodávajú jej žiarivosť.
  • Sivá – hoci sa sivá zvyčajne spája s chladnými typmi krásy, jesenné odtiene môžu ťažiť z teplejších, tlmenejších sivých tónov, ako je sivá taupe alebo holubičia sivá.

Ktoré farby nie sú vhodné?

Ako sme už spomenuli, pre typ krásy „Jeseň“ sú charakteristické teplé, zlatisté tóny pleti, vlasov a očí. Ľuďom s týmto typom krásy najlepšie pristanú zemité farby. Sú nimi hnedá, zelená, zlatožltá a teplá červená, ktoré zvýraznia ich prirodzenú krásu.

Okrem farieb, ktoré by mali byť súčasťou šatníka každého jesenného človeka, existujú aj také, ktorým by sa mal úplne vyhnúť. Medzi ne patria napríklad:

  • Biela a čisto čierna – tieto farby sú príliš kontrastné a chladné pre ľudí s teplými tónmi pleti. Lepšími alternatívami sú krémové odtiene namiesto bielej a čokoládovo hnedá namiesto čiernej.
  • Pastelové farby – jemné, chladné pastelové farby, ako je napríklad púdrová ružová, svetlomodrá alebo mentolová, môžu spôsobiť, že „jesenná“ pleť bude vyzerať unavene a nevýrazne.
  • Chladné odtiene modrej – intenzívne modré a chladné, ľadové odtiene modrej sa dobre nekombinujú s teplými tónmi jesennej krásy.

Make-up pre tento typ krásy

Líčenie pre typ krásy by malo byť rovnako ako pri šatníku založené na teplých, zemitých farbách. Tie zdôrazňujú prirodzený jas a teplo pleti.

Základom líčenia je samozrejme podkladová báza v teplých, zlatistých odtieňoch, ktoré harmonizujú s prirodzeným tónom pleti. Bronzujúce púdre všetkých druhov sú tiež skvelé na dokončenie líčenia tváre. Pri aplikácii veľkým nadýchaným štetcom nádherne zvýraznia zlatú krásu „Jesene“.

Ak ste fanúšikom očných tieňov a váš typ krásy je „jeseň“, hľadajte palety tieňov s medenými, zlatými, bronzovými a olivovo zelenými odtieňmi. Dokonale zvýraznia farbu dúhovky a dodajú jej hĺbku a žiarivosť.

Pri rúžoch si vyberte teplé, zemité odtiene červenej, hnedej a bordovej. K teplým typom krásy sa hodia aj farby ako napríklad tehlovo-oranžová, červeno-červená a teplá hnedá.

Slávni ľudia s typom krásy „Jeseň“

Azda najznámejšou osobou, ktorá je dokonca učebnicovým príkladom „jesenného“ typu krásy, je americká herečka Julia Roberts. Jej zlatistá pleť, gaštanové vlasy a teplý odtieň očí dokonale zapadajú do tohto typu krásy. Hviezda preto často volí účesy v teplých, zemitých tónoch, ktoré zvýrazňujú jej prirodzenú krásu.

Ďalšou známou osobou s „jesenným“ typom krásy je brazílska supermodelka Gisele Bündchen. Jej zlatistá pleť, svetlohnedé vlasy a zelené oči sa dokonale hodia k jesennej palete farieb.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tmavá blond je minulosťou. Zvoľte si jemnú čerešňovú blond

Európanky si teraz žiadajú tieto nechty na jeseň! Pozrite si, čo je v móde


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Plné a pevné líca bez botoxu. Len 15 minút denne

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture). Mnoho žien sníva o pevných a hladkých lícach. S pribúdajúcim vekom sa však zdá, že je čoraz…

Najlepšie účesy pre zrelé ženy. Stylisti uvádzajú niektoré z hitov

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Hoci výber účesu závisí predovšetkým od našich preferencií a štýlu, je známe, že niektoré strihy účinne uberajú roky.…

Nielen omladzuje, ale aj zahusťuje vlasy. Toffee balayage je hitom pre dámy s tenkými vlasmi bez objemu

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tasha Kotkovets). Vrstvené farbenie vlasov je jedným z hlavných trendov nadchádzajúcej sezóny a získava si srdcia žien. Takéto farbenie…

Populárna chyba pri sušení vlasov. Poškodenie vlasových kutikúl je len začiatkom problémov

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Hodoimg). Trenie vlasov uterákom po ich umytí je jedným z najčastejších zvykov. Nanešťastie je to aj jeden z tých…

Hľadáte najlepšie topánky na jeseň? Tieto sa hodia do každého počasia

16.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maria Markevich). Na jeseň môže byť počasie veľmi rozmarné. Keď opadá lístie a teplota klesá, výber správnej obuvi nie…

Auto Trendy

Nemci sú frustrovaní z elektromobilov. Každý tretí majiteľ sa vracia k nafte a benzínu

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Každý tretí nemecký majiteľ elektromobilu sa vracia k spaľovaciemu vozidlu. O nemeckom rozčarovaní z elektromobilov informuje portál denníka Welt s odvolaním sa na údaje najväčšej…

Kedy vymeniť kvapalinu do ostrekovačov za zimnú? Vodiči na toto pravidlo stále zabúdajú

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Kedy by sme mali vymeniť kvapalinu do ostrekovačov? Ak nechcete, aby vás na parkovisku čakalo nepríjemné prekvapenie, radšej si tento termín zapamätajte. Odborníci poukazujú na…

Čo použiť na vyčistenie čalúnenia auta

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Čalúnenie auta je vystavené rôznym druhom nečistôt, od drobných škvŕn až po trvalé stopy po jedle, nápojoch a blate. Mnohí ľudia sa pýtajú, čím vyčistiť…

Alfa Romeo prekvapuje v plus. V roku 2027 sa objaví úplne nový model a nástupcovia Giulie a Stelvia nebudú výlučne elektrické

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Odchádzajúci šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato potvrdil uvedenie úplne nového veľkého modelu v roku 2027. Rozptýlil pritom pochybnosti o pohonnom ústrojenstve budúcich generácií modelov…

Audi uvádza na trh novú verziu kompaktného modelu A3 PHEV s elektrickým dojazdom až 143 km

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Audi predstavilo novú plug-in hybridnú verziu modelu A3. V porovnaní so starým modelom inzeruje dvojnásobný elektrický dojazd. Audi predstavilo novú p

Číňania z Leapmotor predstavili v Paríži nové elektrické SUV B10. V Európe sa bude predávať od roku 2025

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - V Paríži bol oficiálne predstavený tretí model Leapmotor na európskom trhu. Očakáva sa, že SUV B10 bude stáť menej ako 30 000 EUR. V Paríži

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov