17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Towfiqu ahamed barbhuiya).
Každá hostiteľka chce, aby jej piškóta bola mäkká a nadýchaná. Takáto vydarená piškóta je ideálnym základom pre tortu alebo iný zákusok prekladaný krémom. Ak chcete, aby piškóta neklesla, pridajte do nej nevýraznú prísadu. Tento recept mi odporučila priateľka cukrárka.
Nezrejmou zložkou piškóty, vďaka ktorej je upečený výrobok mäkký a nepadá, je… puding. Priateľka cukrárka radí zmiešať pudingový prášok s pšeničnou múkou a pridať do vaječnej zmesi. Pozrite si recept na dokonalé pečenie.
Prísady na dokonalú piškótu – puding namiesto kukuričného škrobu
Tradičný piškóta sa skladá zo štyroch zložiek, z ktorých jedna je kukuričný škrob. Cukrári ho nahrádzajú pudingom. Vďaka nemu sa upečený výrobok stáva dokonalým, s vynikajúcou chuťou a vanilkovou vôňou.
Aké prísady potrebujeme na prípravu dokonalej piškóty?
Tu je ich zoznam:
- 6 vajec
- 140 g pšeničnej hladkej múky
- 200 g cukru
- 80 g vanilkového pudingu bez cukru
Recept na piškótu s pudingom
- Najprv zmiešajte v miske múku a puding.
- Vaječné žĺtky oddeľte od bielkov a vyšlahajte ich do peny.
- Potom vyšľahajte bielky do tuhej peny a postupne pridávajte cukor. Tento krok je dôležitý, pretože má veľký vplyv na dosiahnutie krásne vyrastenej, nepadajúcej piškóty.
- V ďalšom kroku opatrne spojte bielkovú a žltkovú zmes. Miešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
- Potom do hotovej zmesi pridajte múku zmiešanú s pudingom. Všetky prísady miešajte, kým nevznikne homogénna zmes.
- Pripravenú zmes potom nalejte do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorú predtým vysteliete papierom na pečenie.
- Piškótové cesto vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečte približne 30 minút. Nezabudnite skontrolovať jeho stav suchou tyčinkou.
- Nakoniec vyberte tortovú formu z rúry a opatrne ju otočte hore dnom, pričom piškótu položte na dosku. Po úplnom vychladnutí možete piškótu dozdobiť krémom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Toto je najlepší krém na mrkvový koláč. Chutí ako z cukrárne
Jogurtovo-jablkový koláč. Prečo nie! Sladký a vlhký koláč. Všetci si ho zamilujú
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.