Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Tipy, Zdravie,

Napite sa pred spaním. Ráno sa konečne prebudíte plní sily

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Monkey Business Images). Ak kvalita nášho spánku nie je ani zďaleka ideálna, je načase vziať veci do vlastných rúk. Stačí, ak siahneme po nápojoch,...

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Monkey Business Images).

Ak kvalita nášho spánku nie je ani zďaleka ideálna, je načase vziať veci do vlastných rúk. Stačí, ak siahneme po nápojoch, ktoré dokážu zmierniť nespavosť. Vďaka nim sa zároveň ráno zobudíme plní energie a oddýchnutí. Našťastie ich máme na dosah ruky. Je preto načase sa s nimi zoznámiť.

Ak kvalita vášho spánku nie je ani zďaleka ideálna, je načase vziať veci do vlastných rúk. Siahnite po nápojoch, ktoré dokážu zmierniť nespavosť.
Foto: shutterstock/Monkey Business Images

Dve bylinky ideálne pred spaním

Ak ste si doteraz mätový čaj spájali len s liekom na žalúdočné problémy, je načase dať mu druhú šancu. Ukazuje sa, že tento bylinný čaj sa oplatí piť večer pred spaním. Takýto nápoj nám môže pomôcť uvoľniť sa a rýchlejšie zaspať.

Popri mäte je na upokojenie cenná aj medovka. Ak nás veľmi trápi nedostatok spánku, oplatí sa ju uvariť. Pomôže nám uvoľniť sa a spánok príde rýchlejšie.

Harmanček na posilnenie organizmu

Nie ste presvedčení o účinkoch mäty a medovky? Môžete využiť pitie harmančekového nálevu. Harmanček zvyčajne používame, keď nás trápia infekcie dýchacích alebo močových ciest, alebo keď máme žalúdočné problémy. Oplatí sa ho použiť, keď sa nám ťažko spí. Harmanček nám pomáha uvoľniť sa, relaxovať a dobre spať. Prečo je táto bylinka užitočná?

@healthwithcorry

Drink this tea before bed sleep sleeping do Cory Rodrigue

♬ original sound – Cory Rodriguez
  • Za všetko môžu jej účinné zložky, flavonoidy a najmä apigenín, ktorý priaznivo pôsobí na nervové receptory a pomáha nám zaspať.

Pozor, harmančekový nálev môže byť alergizujúci, preto je vhodné piť ho s mierou.

Čerešne – nielen na zákusky

Sezóna čerešní je veľmi krátka. Určite sa vám ale preventívne podarilo pripraviť zásoby na zimu. Ak ovocie uzavreté v pohároch nepoužijete na prípravu dezertov a iných dobrôt, šťavu môžeme vypiť pred spaním.

  • Ukazuje sa, že je to nielen zdravý nápoj, ale aj liek, ktorý obsahuje tryptofán. Táto látka má na naše telo rovnaký účinok ako melanín, prirodzený hormón spánku.

Ak máme problémy so zaspávaním, sladké ovocie môže byť našou záchranou.

„Zlaté mlieko“ – nielen pre imunitu

„Zlaté mlieko“ je jedným z tých nápojov, o ktoré je čoraz väčší záujem. Konkrétny recept nemá jedno špecifické zloženie alebo spôsob prípravy. Avšak minimálne dve zložky sú v ňom konštantné. Sú nimi mlieko a kurkuma. Ich spoločná chuť sa potom môže rozbiť a doplniť sladkosťou medu či škorice. Podľa mnohých ľudí „zlaté mlieko“ dokáže urýchliť zaspávanie a zlepšiť kvalitu spánku.

  • Je to vďaka tryptofánu obsiahnutému v mlieku, ale aj kurkumínu obsiahnutému v kurkume. Táto látka zmierňuje následky chronickej únavy a bezsenných nocí a podporuje efektívny odpočinok.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toľko hodín by mali spať seniori. Mnoho ľudí toto pravidlo podceňuje

Suroviny určite máte vo svojej kuchyni. Zlaté mlieko pripravíte za pár minút


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

3 kúpeľňové triky, ktoré potrebujete vedieť. Upratovanie ešte nikdy nebolo také príjemné

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Svitlana Hulko. Upratovanie kúpeľne je pre mnohých ľudí únavná práca, ktorá patrí medzi ich najmenej obľúbené domáce práce. Existujú…

Prírodný antioxidant v pohári. Skombinujte ho s 3 prísadami a užívajte si ho celú zimu

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/TatianaMishina). Ak ste si mysleli, že ste skončili s výrobou zaváranín, veľmi ste sa mýlili. Skôr ako schováte všetky…

Žiadny ocot. Vezmem 4 výrobky z kuchyne a pridám niekoľko kvapiek. Toto mlieko si poradí so všetkými nečistotami

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/RomanR). Ako odstrániť zaschnutý tuk z variča? V takýchto situáciách zvyčajne siahame po špeciálnom mlieku, ktoré kúpite takmer v…

Talian sa rozplakal, keď ich ochutnal. Ale od radosti. Neexistuje lepší recept na šialene krémové carbonara

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Radoxist studio). Cestoviny carbonara sú jedným z tých jedál, ktoré by mal vedieť pripraviť každý. Ideálna voľba nielen na…

Kam vyhodiť vreckovky? Slováci stále robia chybu

19.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Hoci triedenie odpadu platí na Slovensku už niekoľko rokov, výskumy ukazujú, že Slováci stále robia chyby pri triedení…

Auto Trendy

Význam ekologickej jazdy

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Rôzni vodiči jazdia na svojich vozidlách rôzne. Niektorí jazdia plynulo, pokojne a bez viditeľných emócií, vykonávajú predvídateľné manévre, zatiaľ čo iní dynamicky zrýchľujú a spomaľujú,…

Aplikácia s cestnou asistenciou - má to zmysel?

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Keď sa vám uprostred cesty pokazí auto, posledná vec, ktorú chcete, je tráviť čas hľadaním čísla najbližšej poruchovej služby. Či už ide o defekt pneumatiky,…

Najdlhšie lety lietadlom

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Lietadlo je najrýchlejší spôsob dopravy. Dovolenkové lety sú často krátke a čas môže rýchlo ubiehať. V rýchlom svete lietadiel existujú niektoré trasy, ktoré sú pre…

Toyota oznámila, že 74 % predaja za prvých 9 mesiacov tvorili elektrifikované modely

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Približne tri štvrtiny automobilov, ktoré Toyota predala v prvých mesiacoch tohto roka, boli elektrifikované modely. Na európskom trhu spoločnosť zaznamenala 6 % nárast.

Fiat pozastavuje výrobu modelu Panda. Stellantis má pred sebou ťažké rozhodnutia

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Fiat zastavuje výrobu ďalšieho zo svojich modelov. V troch talianskych závodoch sa pozastaví výroba modelu Panda.

Toyota tvrdí, že bude pokračovať vo výrobe modelu Supra aj po tom, ako BMW stiahne model Z4

19.10.2024 Redakcia Auto trendy - Toyota oznámila, že bude vyrábať Supru aj po tom, ako BMW ukončí výrobu modelu Z4. Japonci sa športového kupé nevzdávajú.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov