22.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).
Ak hľadáte recept na raňajky, ktoré nielen skvele chutia, ale zároveň vám dodajú energiu a okamžite zlepšia náladu, máme pre vás niečo skvelé. Tieto lievance sú mäkké, nadýchané a jemné a čo je dôležité, pripravíte ich bez toho, aby ste sa museli trápiť s droždím. Všetko, čo potrebujete, je tvaroh a niekoľko drobností, ktoré určite máte vo svojej kuchyni.
Neviem, či na svete existuje jediný človek, ktorý by nemiloval mäkké, teplé a sladké lievance alebo palacinky. Či už ste tínedžer alebo máte niekoľko desiatok rokov, teplé lievance vám určite zlepšia náladu a rozprúdia ťažké dni v práci alebo v škole. Tvarohové lievance pripravíte naozaj za pár okamihov a skôr, ako sa nazdáte, máte na tanieri kopec nadýchaného a sladkého šťastia.
Rýchle a nadýchané tvarohové lievance. Zamilujete si ich od prvého sústa
Ingrediencie:
- 200 g tvarohu,
- 100 g pšeničnej múky,
- 2 stredne veľké vajcia,
- 1 lyžička medu,
- 1 lyžička vanilkového cukru,
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva,
- obľúbené ovocie na podávanie,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
- Ja vždy používam polohrubú múku, tento typ sa mi osvedčil najlepšie. Potom pridáme prášok do pečiva a premiešame.
- Pridáme tvaroh, rozšľaháme vajcia a pridáme med a vanilkový cukor. Premiešajte alebo krátko premiešajte mixérom. Misku s cestom odložíme na niekoľko minút, aby odpočívalo, ale nie je to bezpodmienečne nutné.
- Pripravte si panvicu a rozohrejte v nej malé množstvo oleja. Hlbokou lyžicou dávajte porcie cesta do horúceho tuku a opečieme z oboch strán dozlatista. Po usmažení položte na papierovú utierku, aby sa z neho odsal prebytočný tuk.
Aby boli vaše tvarohové lievance ešte chutnejšie, môžete ich veľmi jednoduchým spôsobom vylepšiť. Stačí do cesta pridať roztlačený banán, nastrúhané jablko alebo slivky či pomaranče rozmixované na penu. Môžete pridať aj lyžicu kakaa, nápadov je množstvo a každý z nich určite stojí za vyskúšanie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tieto koláčiky sú ešte lepšie ako tie škoricové. Robím ich každý víkend
Najlepší koláč na meniny. Po oslave nezostane ani omrvinka
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.