26.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/margouillat photo).
Ak neviete, čo variť na jeseň, skvelým „zahrievačom“ je polievka z mletého mäsa. Stačí len niekoľko jednoduchých a ľahko dostupných ingrediencií a môžete pripraviť pokrm, ktorý určite uspokojí všetky návaly hladu. Ako pripraviť pórovú polievku?

Foto: shutterstock/margouillat photo
Na prípravu rezňov niekedy používame aj mleté mäso, ale prečo sa nerozhodnúť pre niečo iné, čo na jeseň skvele zahreje brušká celej rodiny. Toto je naša obľúbená polievka a keď ju podávam po náročnom dni, všetci sú spokojní a zvyčajne si pýtajú ešte ďalšiu porciu. Často robí rozruch aj na rodinných oslavách a tento recept som podávala už niekoľkokrát. Hostia boli prekvapení, že príprava je taká rýchla a vôbec si nevyžaduje veľa času. Ako pripraviť pórovú polievku s mletým mäsom?
Polievka z mletého mäsa. Pridajte pór a všetci budú spokojní
Na prípravu pórovej polievky s mletým mäsom nepotrebujete žiadne fantastické ingrediencie. Navyše je pripravená ultra rýchlo, pokiaľ ich už máte v chladničke.
TIP! Pomery ingrediencií na polievku môžete pokojne zvýšiť podľa toho, koľko litrov potrebujete a chcete pripraviť. Pokrm chutí výborne aj na druhý deň po uvarení, takže sa oplatí pripraviť si ho trochu viac. V mojej verzii nie je mrkva, ale ak chcete, môžete ju nastrúhať na malom strúhadle a pridať do vývaru. Množstvo syra by sa tiež malo upraviť podľa vašich preferencií.
Ingrediencie:
- 300 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa;
- 1 veľký pór;
- 200 g taveného syra (s príchuťou gouda);
- 1,5 l vývaru (zeleninového alebo mäsového);
- soľ a korenie podľa chuti.

Foto: shutterstock/Karl Allgaeuer
Ako pripraviť pórovú polievku? Trvá to len 30 minút a máte hotovú výživnú večeru
Príprava polievky by vám nemala zabrať viac ako 30 minút. To, že je hotová, zistíte, keď je pór mäkký. Ako ju pripravíte?
Spôsob prípravy:
- Mleté mäso osolíme a okoreníme podľa chuti a potom z neho vytvarujeme malé guľky.
- Vývar priveďte do varu, pridajte mäsové guľky a pór nakrájaný na tenké pásiky alebo kocky, podľa toho, čo máte radšej.
- Varte na miernom ohni za občasného miešania.
- Keď je pór mäkký, pridajte do polievky tavený syr. Je dobré ho vopred rozbiť na menšie kúsky a dôkladne premiešať, aby sa dobre spojil s vývarom.
- Polievku ochutnajte a v prípade potreby ju dochuťte soľou a korením. Hotovo!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Na jeseň pridajte do vývaru. Zabudnete na nádchu a zlú náladu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.