26.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/margouillat photo).
Ak neviete, čo variť na jeseň, skvelým „zahrievačom“ je polievka z mletého mäsa. Stačí len niekoľko jednoduchých a ľahko dostupných ingrediencií a môžete pripraviť pokrm, ktorý určite uspokojí všetky návaly hladu. Ako pripraviť pórovú polievku?
Na prípravu rezňov niekedy používame aj mleté mäso, ale prečo sa nerozhodnúť pre niečo iné, čo na jeseň skvele zahreje brušká celej rodiny. Toto je naša obľúbená polievka a keď ju podávam po náročnom dni, všetci sú spokojní a zvyčajne si pýtajú ešte ďalšiu porciu. Často robí rozruch aj na rodinných oslavách a tento recept som podávala už niekoľkokrát. Hostia boli prekvapení, že príprava je taká rýchla a vôbec si nevyžaduje veľa času. Ako pripraviť pórovú polievku s mletým mäsom?
Polievka z mletého mäsa. Pridajte pór a všetci budú spokojní
Na prípravu pórovej polievky s mletým mäsom nepotrebujete žiadne fantastické ingrediencie. Navyše je pripravená ultra rýchlo, pokiaľ ich už máte v chladničke.
TIP! Pomery ingrediencií na polievku môžete pokojne zvýšiť podľa toho, koľko litrov potrebujete a chcete pripraviť. Pokrm chutí výborne aj na druhý deň po uvarení, takže sa oplatí pripraviť si ho trochu viac. V mojej verzii nie je mrkva, ale ak chcete, môžete ju nastrúhať na malom strúhadle a pridať do vývaru. Množstvo syra by sa tiež malo upraviť podľa vašich preferencií.
Ingrediencie:
- 300 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa;
- 1 veľký pór;
- 200 g taveného syra (s príchuťou gouda);
- 1,5 l vývaru (zeleninového alebo mäsového);
- soľ a korenie podľa chuti.
Ako pripraviť pórovú polievku? Trvá to len 30 minút a máte hotovú výživnú večeru
Príprava polievky by vám nemala zabrať viac ako 30 minút. To, že je hotová, zistíte, keď je pór mäkký. Ako ju pripravíte?
Spôsob prípravy:
- Mleté mäso osolíme a okoreníme podľa chuti a potom z neho vytvarujeme malé guľky.
- Vývar priveďte do varu, pridajte mäsové guľky a pór nakrájaný na tenké pásiky alebo kocky, podľa toho, čo máte radšej.
- Varte na miernom ohni za občasného miešania.
- Keď je pór mäkký, pridajte do polievky tavený syr. Je dobré ho vopred rozbiť na menšie kúsky a dôkladne premiešať, aby sa dobre spojil s vývarom.
- Polievku ochutnajte a v prípade potreby ju dochuťte soľou a korením. Hotovo!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Na jeseň pridajte do vývaru. Zabudnete na nádchu a zlú náladu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.