26.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).
Ako pripraviť bravčové rezne, aby boli jemné a šťavnaté? Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, toto jedlo nie je také jednoduché. Ak sa obávate, že sa mäso na panvici opäť vysuší, potrite ho touto marinádou. Tým zabezpečíte, že sa bravčové rezne budú v ústach rozplývať a obal sa počas vyprážania nebude odlupovať.
Pokiaľ ide o tradičné slovenské jedlá, bravčové rezne sú, samozrejme, nevyhnutnosťou. Vďaka zlatistej strúhanke a šťavnatému mäsu so zemiakovým pyré a uhorkovým šalátom je bravčový rezeň pre mnohých ako skutočné nebíčko v ústach, a tak niet divu, že sa toto jedlo tak často objavuje na našich tanieroch. Málokto si však uvedomuje, že príprava dokonalého rezňa nie je taká jednoduchá, ako sa zdá. Čo sa dá urobiť, aby sa obal z mäsa neodlupoval? Na to existuje patent.
Ako pripraviť dokonalý bravčový rezeň? Tajomstvo je v marináde
Hoci sa bravčové rezne často objavujú na slovenských stoloch, niekedy sú pre tých, ktorí ich pripravujú, skutočnou výzvou. Niekedy sa totiž vyskytne problém, a to ten, že sa počas vyprážania z mäsa odlepí obal. Bravčový rezeň by mal byť zvonka chrumkavý, ale vnútri šťavnatý a mäkký, preto je umenie pripraviť dokonalý rezeň. Našťastie existuje jednoduchý spôsob, ako to urobiť správne hneď na prvýkrát. Tajomstvom je marináda z horčice a majonézy. Vďaka marináde zostane mäso počas vyprážania vlhké a obal je zlatistý a chrumkavý. Ako ju pripraviť? Pozrite si náš recept na toto chutné jedlo.
Budete potrebovať:
- štyri plátky bravčového karé (panenky),
- dve polievkové lyžice horčice,
- dve polievkové lyžice majonézy,
- vajce,
- šálku strúhanky,
- pol šálky pšeničnej hladkej múky,
- soľ,
- čierne korenie,
- olej na vyprážanie.
Ako pripraviť bravčové rezne krok za krokom? Jednoduchý recept na chutnú večeru
Ak chcete pripraviť bravčový rezeň postupujte podľa tohto receptu.
- Na začiatku naklepte plátky bravčového mäsa tĺčikom, kým nebudú hrubé približne jeden centimeter. Nerobte to nasilu, ale mäso jemne naklepte z oboch strán.
- Potom dajte horčicu, majonézu, soľ a čierne korenie do malej misky a premiešajte.
- Každý plátok bravčového mäsa dôkladne potrite marinádou z oboch strán. Potom nechajte mäso asi 30 minút odstáť, aby sa korenie vstrebalo a získalo chuť. Po uplynutí tejto doby obaľte každý kúsok v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
- Rezne vložte na rozohriatu panvicu a smažte asi 3 až 4 minúty z každej strany, kým obal nie je zlatistý a pevný.
- Nakoniec upečené rezne položte na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Bravčové rezne podávajte so zemiakovým pyré a uhorkovým šalátom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takto pripravujem len bravčové rezne. Sú šťavnaté a jemné, je to vďaka tomuto triku
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.