27.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Steph Couvrette).
Príprava bravčových rezňov je v mnohých domácnostiach rituálom a recept na ich prípravu je starý mnoho rokov. V klasickej verzii sa mäso obalí v strúhanke a potom sa smaží. Nie každý je s výsledkom tejto strúhanky spokojný, našťastie ju môžete nahradiť touto. Táto verzia je oveľa lepšia.
Bravčové rezne sú skutočným symbolom tradičnej slovenskej večere. Na našich stoloch sa objavuje už po celé generácie a spája sa s nedeľnými obedmi a večerami a rodinnými stretnutiami. Klasická verzia je mäso obalené v strúhanke a vyprážané dozlatista. Hoci je tento spôsob prípravy stále obľúbený a mnohí ľudia si na ňom pochutnávajú, niekedy sa oplatí vyskúšať niečo iné, čo dodá tradičnému jedlu novú chuť a štruktúru.
Jedným z nápadov je nahradiť strúhanku ovsenými vločkami. Táto verzia bravčových rezňov nielenže zmení chuť, ale strúhanka je vďaka nej mimoriadne chrumkavá a ľahká. Ovsené vločky dokonale absorbujú korenie a na vonkajšej strane mäsa vytvoria dokonale chrumkavú vrstvu. Aký konečný výsledok môžete očakávať? Krehký, šťavnatý bravčový rezeň so šialene chrumkavou vrstvou, ktorá určite poteší každého pri stole.
Recept na bravčové rezne obaľované s ovsenými vločkami
Ingrediencie:
- 4 plátky bravčového karé, panenky,
- vajce,
- 50 ml mlieka,
- 100 g ovsených vločiek,
- 50 g pšeničnej hladkej múky,
- soľ a korenie podľa chuti,
- čajová lyžička sladkej papriky,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
- Bravčové karé nakrájajte na tenké plátky, tĺčikom naklepte z oboch strán, osoľte, okoreňte čiernym korením a sladkou paprikou.
- Ovsené vločky mierne pomeľte v mixéri, aby boli menšie, ale stále na kúsky.
- Vajíčko rozbijeme do misky a rozšľaháme ho s pridaným mliekom. Ak chcete, môžete ich dodatočne ochutiť.
- Každý kúsok bravčového karé obalíme najprv v múke, potom vo vajci a nakoniec v ovsených vločkách.
- Na panvici rozohrejte olej a bravčové rezne opečte z oboch strán dozlatista, približne 3 – 4 minúty z každej strany.
- Vyprážané podávajte horúce s obľúbenými prílohami, ako sú zemiaky a šalát. Teraz si ich môžete vychutnať.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najzdravšie mäso pre „srdciarov“. Prekonáva kuracie a morčacie mäso
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.