27.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/nadianb).
Všetci poznáme ten pocit, keď sa po náročnom dni vrátime domov z práce a zistíme, že ešte musíme pripraviť večeru…. V takýchto situáciách vám prídu na pomoc recepty, ako je tento – rýchle, jednoduché, ale aj mimoriadne výživné. Prečítajte si, ako pripraviť pätnásťminútovú polievku, ktorá je ideálna na rýchlu večeru pre celú rodinu.
Ingrediencie na pätnásťminútovú polievku
Recepty na rýchlu večeru by mali obsahovať prísady, ktoré takmer vždy nájdeme v chladničke. V tomto prípade budeme na prípravu pätnásťminútovej polievky potrebovať:
- ½ zväzku petržlenu,
- 1 mrkvu,
- 300 g smotanového syra,
- 5 zemiakov,
- 50 g tvrdého syra,
- 600 ml zeleninového vývaru,
- 9 húb,
- granulovanú cibuľu,
- cesnak,
- soľ, čierne korenie.
Ako vidíte, drvivá väčšina týchto produktov by sa mala nachádzať v slovenskej chladničke. Vďaka tomu budeme môcť pripraviť pätnásťminútovú polievku aj bez toho, aby sme museli vopred nakupovať.
Pätnásťminútová polievka – ako ju pripraviť
- Mrkvu a zemiaky dôkladne umyte a osušte, ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Huby nakrájajte na plátky.
- Na panvicu pridajte trochu masla a huby na ňom niekoľko minút opekajte. Pridajte mrkvu a zemiaky a smažte, kým zelenina nezmäkne.
- Medzitým v hrnci uvarte zeleninový vývar, pridajte osmaženú zeleninu a okoreňte.
- Keď zeleninový vývar zovrie, postupne pridávajte smotanový syr a stále miešajte. Keď sa krémový syr úplne rozpustí, môžete polievku naliať do tanierov.
- Posypte ju nastrúhaným tvrdým syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Vychutnajte si ju!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Na jeseň varím polievku zo 4 ingrediencií a moja rodina kričí od radosti. Kráľom je pór a mleté mäso
Na jeseň pridajte do vývaru. Zabudnete na nádchu a zlú náladu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.