28.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Amallia Eka).
Čokoládový hruškový koláč je dokonalý nápad na jesenný dezert ku káve. Je neuveriteľne nadýchaný, voňavý a plný chuti, a navyše je jeho príprava naozaj jednoduchá a rýchla. Jednoducho sa vám rozplynie v ústach. Ako ho pripravíte?
Jeseň je obdobím, keď sú stánky plné chutného sezónneho ovocia. Kráľujú tu jablká, slivky a hrušky, ktoré sa dajú konzumovať na mnoho spôsobov, vrátane ich použitia do koláčov. Ak máte chuť na niečo sladké, pripravte si expresný koláč s kakaom a hruškami. Ale pozor, vyjde vám taký chutný, že vám jedna forma nemusí stačiť.
Čo dobré môžete urobiť s hruškami? V okamihu môžete pripraviť úžasný koláč
Čokoládový koláč s hruškami je skvelý nápad na sladkú desiatu pre každého. Výborne chutí s kávou alebo ako dezert po večeri. Vďaka kombinácii sladkého ovocia s výrazným kakaom je originálny a jednoducho lahodný a rozplýva sa v ústach. Keď sa k tomu pridá fakt, že je pripravený naozaj rýchlo, nezostáva nič iné, len sa ponáhľať do kuchyne a presvedčiť sa na vlastné oči.
TIP! Pri kúpe hrušiek na pečenie si vyberajte len zrelé ovocie bez známok poškodenia alebo znehodnotenia. Zároveň dbajte na to, aby neboli príliš mäkké, pretože by mohli z cesta „vyplávať“.
Čo robiť, aby bol čokoládový koláč vlhký? Recept krok za krokom
Ideálny čokoládový koláč je taký, ktorý je nielen aromatický a výrazne kakaový, ale predovšetkým aj primerane vlhký. Aby ste si boli istí, že koláč neskončí vysušený, stavte na osvedčené produkty.
Čo potrebujete na naplnenie tortovej formy s priemerom 25 cm?
- 1,5 šálky pšeničnej polohrubej múky,
- 5 polievkových lyžíc horkého kakaa,
- rovnú čajovú lyžičku sódy bikarbóny,
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva,
- 2/3 šálky bieleho cukru,
- 2 vajcia veľkosti M,
- 120 g gréckeho jogurtu (neúplný, malý pohár) alebo 1/2 pohára mlieka,
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru,
- 1/2 šálky oleja, najlepšie repkového (alebo 1/2 roztopeného masla),
- 2-3 veľké hrušky.
Skôr ako sa pustíte do práce, pripravte si tortovú formu. Vyložte ju papierom na pečenie a boky vymažte maslom. Zapnite rúru a nastavte ju na 180 stupňov. Čo nasleduje ďalej?
- Prípravu koláča začnite preosiatím múky a pridaním sypkých ingrediencií: kakaa, sódy bikarbóny, prášku do pečiva a voliteľne vanilkového cukru.
- V samostatnej miske dôkladne vyšľahajte vajcia s cukrom, aby vznikla jednoliata nadýchaná hmota, potom pridajte extrakt a postupne pridávajte jogurt. Priebežne miešajte.
- Potom postupne pridávajte olej a suché prísady. Najlepšie je to robiť striedavo, aby sa všetko dobre premiešalo.
- Pripravenú čokoládovú zmes nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie.
- Hrušky ošúpeme, nakrájame na plátky a poukladáme na koláč (môžeme ich tiež vmiešať do zmesi).
- Vložte do rúry na približne 45 minút. Podávajte po vychladnutí.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.