28.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/apolonia).
Najobľúbenejšie sú večere, v ktorých hrá hlavnú úlohu mäso. Vyberajú sa pre svoju výnimočnú chuť a jednoduchosť. Ak hľadáte nápad na jedlo, ktoré je sýte, originálne, ale zároveň sa bude páčiť každému, tento recept bude ideálny.
Existuje niečo uspokojivejšie ako jednoduché, ale sýte a skvele vyzerajúce jedlo? Niekedy stačí veľmi málo na prípravu pokrmu, ktorý poteší aj tie najnáročnejšie chuťové bunky. Príkladom pokrmu, na ktorom si pochutí celá rodina, sú šťavnaté kuracie prsia, ale v trochu inej verzii, ako je klasika. V tomto návrhu sa dokonale spájajú jemné chute a samotný pokrm si nevyžaduje žiadnu zložitú prípravu. Vyzerá lákavo, šialene dobre vonia a čo je najdôležitejšie, zvládne ho pripraviť každý.
Kuracie prsia, ktoré všetci tak milujú, sa dajú pripraviť na mnoho rôznych spôsobov. Najobľúbenejšou formou sú rezne, ale dnes vám ukážem, že sa dajú pripraviť aj chutnejšie. Stačí ich potrieť zmesou korenín a potom naplniť vhodnými prísadami. Ja to robím so syrom mozzarella, lístkami čerstvej bazalky a paradajkami. Po upečení im nikto neodolá.
Recept na kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami
Ingrediencie:
- 4 veľké kuracie prsia,
- 2 paradajky,
- balenie syra mozzarella,
- lístky čerstvej bazalky,
- olivový olej,
- soľ a korenie podľa chuti,
- sladká a pálivá paprika podľa potreby,
- sušená bazalka.
Spôsob prípravy:
- Paradajky dôkladne umyte a nakrájajte na plátky. Ak chcete, môžete pred krájaním odstrániť šupku naparením. Mozzarellu osušte a nakrájajte na malé plátky. Listy bazalky dôkladne umyte. Kuracie prsia očistite od chrupaviek a blaniek a do každého kuracieho prsia urobte nožom vrecko.
- Do misky pridajte požadované množstvo soli, korenia, ako aj obe mleté papriky a sušenú bazalku, nakoniec prilejte trochu olivového oleja a premiešajte. Vzniknutou zmesou potrite všetky prsia.
- Do vreciek striedavo vložte plátok paradajky, plátok mozzarelly a lístok bazalky.
- Zapekaciu misu vymastite olivovým olejom a vložte do nej plnené prsia.
- Misu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 30 minút. Po upečení podávajte mäso s obľúbenou prílohou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najzdravšie mäso pre „srdciarov“. Prekonáva kuracie a morčacie mäso
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.