29.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos).
Jeseň je nepochybne nádherným obdobím v kuchyni. Okrem škoricou voňajúceho sladkého pečiva môžeme pripraviť aj chutné slané jedlá. A čo viac, nemusí to znamenať ujmu na našom jedálničku. Objavte recept na diétne orzotto so špenátom, ktoré pripravíte za pár minút a len zo štyroch surovín.
Diétne orzotto so špenátom – prísady
Tento recept je dokonalou kombináciou toho, čo väčšina ľudí hľadá v kuchyni. Na jeho prípravu potrebujeme len niekoľko základných ingrediencií a zároveň nie je časovo náročný ani zložitý.
Na prípravu diétneho orzotta so špenátom budete potrebovať:
- 1 šálku orzo cestovín
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice mäkkého kozieho syra
- 2 šálky vody
- 4 hrste čerstvého špenátu
- 6 plátkov sušených paradajok
- oregano
- soľ a korenie
Orzo cestoviny sa tvarom podobajú ryži a sú dostupné vo väčšine obchodov s potravinami na Slovensku. Na druhej strane, ak chcete, kozí syr môžete nahradiť iným syrom, len sa uistite, že je tučný.
Ako pripraviť diétne orzotto so špenátom?
- Začnite predhriatím rúry na 200 stupňov Celzia.
- Do pekáča vložte orzo cestoviny, pridajte potom syr, špenát, prelisovaný cesnak a nakrájané sušené paradajky.
- Orzotto ochuťte soľou, korením a oreganom.
- Zmes zalejte vodou a dôkladne premiešajte. Vložte do rúry na 15 – 20 minút.
- Po 15-20 minútach potom opäť premiešajte a podávajte na tanieri.
- Diétne špenátové orzotto podávajte s porciou surovej zeleniny.
Výborné sú napríklad cherry paradajky. Pre tých, ktorí nepočítajú kalórie, môžete orzotto posypať aj parmezánom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zabudnite na panvicu. Zemiakové placky pečené v rúre sú dvakrát chrumkavejšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.