29.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).
Máte chuť na čokoládový koláč, ale bohužiaľ vám došla múka? Nemajte obavy, pretože tento lahodne sladký dezert môžete pripraviť aj bez tohto výrobku. Všetko, čo potrebujete, sú tri obľúbené ingrediencie, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou máte vo svojej kuchyni. Koláč v tejto verzii sa bude výborne hodiť k jesennému čaju a káve s mliekom.
Čokoládový koláč jemný ako obláčik bez gramu múky? Je to možné, ak použijete tento recept, ktorý koluje po internete. Váš koláč bude určite chutný a sladký, ale zároveň jemne kyslastý a bez gramu lepku.
Výborne sa hodí ku káve, toľko obľúbenému bavoráku alebo klasickému zahrievaciemu čaju na sychravé jesenné dni. Vaši priatelia si ho určite zamilujú, pretože chutí vynikajúco a na jeho prípravu potrebujete len tri lacné suroviny.
Čokoládový koláč bez múky. Pripravíte ho z týchto 3 ingrediencií
Koľko cukrárov, toľko variácií čokoládového koláča. Prečo teda neurobiť koláč bez múky na báze obľúbeného ovocia, presnejšie jabĺk, ktoré sa často objavujú v slovenskej kuchyni, takže ich určite máte aj u vás doma?
Suroviny na čokoládový koláč bez múky:
- 1 jablko
- 1 vajce
- 1 polievková lyžica kakaa
Ako pripraviť čokoládový koláč bez múky? Bude lahodný a jemný ako obláčik
Keď ste sa uistili, že máte doma uvedené ingrediencie, môžete sa pustiť do výroby bezlepkového čokoládového koláča.
- Na začiatok vyberte vajce z chladničky a chvíľu počkajte, aby malo izbovú teplotu.
- Potom ošúpte jablko, odstráňte z neho semienka a ovocie nakrájajte na malé kúsky.
- Vložte do mixéra spolu s vajíčkom a rozmixujte.
- Potom pridajte kakao a opäť rozmixujte.
- Vzniknutú zmes preneste do malej formy na pečenie, vložte do predhriatej rúry na približne 25-30 minút nastavenej na 180 stupňov Celzia.
- Po upečení nechajte vychladnúť a v prípade potreby čokoládový koláč ozdobte polevou alebo javorovým sirupom.
TIP: Uvedený recept je na koláčik pre jednu osobu. Ak chcete pripraviť väčšie množstvo tohto koláča, jednoducho zvýšte množstvo surovín a použite vhodnejšiu formu na pečenie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Čokoládový koláč robím len s hruškami. Sotva stihne vychladnúť, nezostane z neho ani omrvinka
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.