30.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Foodpictures).
Hubová polievka je v podstate skvelý nápad na večeru pri akejkoľvek príležitosti. Môžete ju podávať rýchlo, keď prídete domov z práce, podávať ju svojim najbližším v nedeľu ako alternatívu vývaru alebo na väčších rodinných stretnutiach. Recept na hubovú polievku je jednoduchý a polievka je rýchlo hotová, ale nedávno som sa rozhodla pridať do nej niečo, čo som predtým nepridávala. Na tento chutný doplnok už nezabudnem.
Hubová polievka s pórom a mletým mäsom je viac ako len jednoduché jedlo. Toto chutné jedlo sa pripravuje naozaj jednoducho a prekvapivo rýchlo. Tento recept sa v našej rodine traduje už roky a bez tejto polievky sa nezaobídu žiadne meniny ani sviatky. Ak sa radi dobre najete, vôbec nemusíte chodiť do drahej reštaurácie – urobte si hubovú polievku, ale určite so syrom. Alebo, aby som bola presnejšia, s dvoma syrmi. Gréckym syrom feta a mascarpone. Zaručujem, že každý bude vylizovať tanier.
Najlepší recept na hubovú polievku. Ako z reštaurácie
Ingrediencie:
- 500-700 g húb,
- 500 g mletého mäsa,
- 1 pór,
- cca 2 l hydinového alebo zeleninového vývaru,
- 1 vrchovatá polievková lyžica gréckeho syra feta,
- cca 300 g syra mascarpone
- maslo
- soľ, čierne korenie, trochu muškátového orieška,
- cestoviny alebo krutóny na podávanie.
Hubová polievka s mäsom a syrom – ako ju pripraviť:
- Huby dôkladne očistite. Nemusíte ich lúpať, stačí ich opláchnuť v studenej vode. Potom ich nakrájajte na kocky alebo plátky – máte úplnú voľnosť. Pór nakrájajte nahrubo. Na dochutenie môžete nakrájať aj 2 strúčiky cesnaku.
- Pripravte si hrniec alebo vysoký kastról a rozohrejte v ňom poriadnu lyžicu masla. Potom pridajte nakrájaný pór a za občasného miešania ho restujte, kým nezosklovatie. Pridajte mleté mäso a smažte, kým nezmení farbu.
- Pridajte huby a na miernom ohni ich duste, kým sa z nich neodparí časť tekutiny, pričom nezabudnite, že huby by sa mali dusiť a nie smažiť – môžete pridať štipku soli. Potom prilejte horúci vývar a varte asi 10 minút.
- Ku koncu varenia polievku podľa chuti okoreňte a pridajte syr mascarpone a fetu. Varte, kým sa syry nerozpustia, a podľa chuti dochuťte korením a trochou muškátového orieška. Dávajte pozor na soľ – huby boli solené a syr typu feta je tiež dosť slaný.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Je to ideálna polievka na jeseň. Česká verzia vás zasýti na dlhú dobu. Nepotrebujete druhý chod
Keď nemám čas, pripravím si pätnásť-minútovú polievku. Najlepšia rýchla večera pre celú rodinu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.