Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Pridávajte namiesto jabĺk do lievancov. Lievance vás prekvapia svojou chuťou

1.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer). Lievance sú jedlom, ktoré v mnohých z nás vyvoláva spomienky na detstvo – sladké, mäkké, dokonale nadýchané lievance, ktoré chutia dobre kedykoľvek...

1.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer).

Lievance sú jedlom, ktoré v mnohých z nás vyvoláva spomienky na detstvo – sladké, mäkké, dokonale nadýchané lievance, ktoré chutia dobre kedykoľvek počas dňa. Tradične sa pripravujú s jablkom, ale recept sa dá ľahko upraviť pridaním rôznych druhov ovocia. Z čoho by ste mali pripraviť lievance, aby vám chutili?

Čo pridať do lievancov, aby boli lahodné?
Foto: shutterstock/BBA Photography

Tradičné jablkové lievance. Pre mnohých z nás je to chuť detstva

Klasika slovenskej kuchyne, jablkové lievance, sú ponukou, ktorá nikdy nesklame. Jablká dodajú lievancom príjemnú sladkosť a jemnú kyslosť a zároveň ich urobia šťavnatejšími.

Ktoré jablká by ste si mali vybrať do svojich lievancov? Najlepšie sú tvrdšie odrody, ktoré sa pri vyprážaní nerozpadávajú, ako napríklad ligol.

Ovocie nakrájajte na tenké plátky, aby sa rovnomerne rozložilo v cestíčku, alebo ho nastrúhajte, aby bola zmes rovnomernejšia. Na zvýraznenie chuti pridajte štipku škorice.

Skvelá alternatíva klasických lievancov. Hruškové a vanilkové lievance

Hrušky sú ovocím, ktoré sa na lievance hodí rovnako dobre ako jablká. Ich sladká chuť a krémová konzistencia sa dobre hodia k mäkkému cestu.

Hrušky môžete nakrájať alebo nastrúhať rovnako ako jablká, ale nezabudnite použiť zrelé ovocie.

Do lievancového cesta sa oplatí pridať aj štipku vanilky alebo niekoľko kvapiek vanilkového extraktu, ktoré obohatia pokrm o jemnú vôňu.

Hrozienka ideálna na jesenné dni. Pridajte banány a štipku škorice

Banány chutným,doplnkom do lievancov. Palacinkám dodávajú prirodzenú sladkosť, vďaka čomu môžeme v recepte použiť menej cukru.
Foto: shutterstock/Africa Studio

Banány sú ďalším chutným, ale oveľa menej často používaným doplnkom do lievancov. Palacinkám dodávajú prirodzenú sladkosť, vďaka čomu môžeme v recepte použiť menej cukru.

Do lievancov môžete pridať buď banán nakrájaný na tenké plátky, alebo pyré, ktoré vmiešate do cesta – oba spôsoby fungujú dobre. Banánové palacinky výborne chutia posypané škoricou alebo poliate javorovým sirupom, takže sú výborným dezertom alebo sýtymi raňajkami.

Ako pripraviť rýchle a chutné lievance s ovocím? Jednoduchý recept

Ako pripraviť rýchle a chutné lievance s ovocím? Jednoduchý recept.
Foto: shutterstock/Maslova Valentina

Existuje veľa receptov na lievance s ovocím. Niektoré používajú čerstvé droždie, iné sušené droždie a niektoré sa úplne zaobídu bez droždia a nahradia ho práškom do pečiva alebo jedlou sódou. Presne tento recept odporúčame všetkým, ktorí si chcú pripraviť chutné palacinky bez toho, aby museli stráviť hodiny v kuchyni.

Zloženie:

– 2 šálky celozrnnej múky
– 2 vajcia
– čajová lyžička cukru
– štipka soli
– ovocie podľa vlastného výberu
– 2 šálky kefíru
– 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny
– slnečnicový olej na vyprážanie
– práškový cukor na posypanie

Spôsob prípravy:

1. V miske zmiešajte celozrnnú múku s kefírom a vajíčkami.

2. Pridáme cukor, prášok do pečiva (alebo sódu bikarbónu) a štipku soli. Celú zmes dôkladne premiešajte.

3. Vyberte si obľúbené ovocie, nakrájajte ho alebo nastrúhajte a pridajte do cesta, premiešajte.

4. Na panvici rozohrejte slnečnicový olej. Na panvicu dajte lyžicu cesta s ovocím a vytvorte malé palacinky.

5. Palacinky smažte na strednom ohni, kým nezhnednú z oboch strán (asi 2 – 3 minúty z každej strany).

6. Po usmažení palacinky jednoducho osušte na papierových utierkach, aby ste sa zbavili prebytočného tuku.

7. Nakoniec ich posypte práškovým cukrom alebo polejte sladkou smotanou.

Takto pripravené ovocné palacinky budú ľahké, nadýchané a plné prirodzenej ovocnej chuti.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jesennejšie raňajky ste ešte nemali. Táto omeleta je ideálnym receptom na chladné dni.

Tento čokoládový koláč pripravíte bez múky z 3 ingrediencií. Je mäkký ako obláčik


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vyberte z kuchynskej skrinky a naneste na tvár. Odstraňuje vrásky lepšie ako botox

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture). Prírodné kozmetické výrobky sú v každodennej starostlivosti o pleť čoraz obľúbenejšie. V mnohých prípadoch fungujú ako drahá…

Zametajú črevá ako metla a osvetľujú pokožku. Sú turbomotorické, ale Slováci ich nejedia

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gv Image-1). Je dobré zaradiť do každodenného jedálnička zložky, ktoré sú síce stále nepopulárne, ale majú veľa cenných látok.…

Vaše vlasy budú hladké a hydratované ako po drahej kúre. Robte to dvakrát týždenne

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/puhhha). Sú vaše vlasy krepaté a suché? Potom vašim vlasom chýba vlhkosť. Nemusíte chodiť ku kaderníkovi na drahé ošetrenie.…

Rýchly koláč, ktorý pripravíte z toho, čo máte v chladničke. Ideálny ku káve

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Shepulova). Premýšľate, čo si rýchlo pripraviť ku káve? Máme pre vás ideálne riešenie. Tento koláč je nielen rýchly…

Takto odstránite aj najodolnejšie škvrny z obrusu. Na druhý deň sviatkov bude opäť snehobiely

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Towfiqu ahamed barbhuiya). Sviatočná hostina sa môže v okamihu zmeniť na katastrofu, keď sa na váš biely obrus vyleje…

Auto Trendy

Hrozivá zrážka nad Bieloruskom: Ruský Mi-24 skončil po zrážke s elektrickým vedením v troskách

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Na povrch sa dostali zábery, ktoré zachytávajú tragický okamih - ruský bojový vrtuľník Mi-24 sa zrútil k zemi po zrážke s elektrickým vedením pri diaľnici…

Svetové elektrické auto roka 2025

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Hyundai Inster, kompaktné SUV s dojazdom až 355 km, si získal nielen srdcia zákazníkov, ale aj odbornú porotu prestížnej ankety World Car Awards. Tento malý,…

Big Bud 747: Obrovský kolos, ktorý prepisuje zákony poľnohospodárstva

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si stroj veľký ako dom, s motorom silnejším než má Formule 1 a pneumatikami vyššími než dospelý človek. Nie, nehovoríme o žiadnom fantastickom vynáleze…

Motorkári versus vodiči áut: Kto robí viac chýb a kto za ne platí životom?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Cesty sú každodenným bojiskom plným nepozornosti, riskovania a chýb, ktoré môžu mať tragické následky. Motorkári sú často označovaní za hazardérov, no štatistiky ukazujú, že za…

Veľký súboj pneumatík: Zosadila pneumatika Pirelli kráľa menom Michelin?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Pneumatiky Michelin už roky kraľujú na trhu vysokovýkonných pneumatík, no zdá sa, že ich vláda môže byť ohrozená. Nový test odhalil, že Pirelli prichádza so…

Pekelná jama uprostred púšte: Ohnivý kráter horí už 50 rokov a vedci nevedia, ako ho uhasiť

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde zem doslova horí pod nohami, kde plamene šľahajú z obrovskej diery v zemi už päť desaťročí bez prestávky. Nie, nie je…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov