1.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).
Zemiakový šalát, ale v úplne novom šate. Tajomstvo spočíva v správnej príprave zemiakov. Tieto recepty sa stanú trvalou súčasťou vášho jedálnička!
Toto je zemiakový šalát v úplne novej podobe. Je chutný, chrumkavý a ideálny na večeru alebo obed. Príprava si vyžaduje trochu práce, ale chuť stojí za to. Ako pripraviť šalát s chrumkavými pečenými zemiakmi?
Zemiakový šalát, ktorý dobyl TikTok. Pozrite si tento recept
Zemiaky sú kráľmi tohto šalátu, preto je dobré zásobiť sa mladými, zdravými exemplármi v miestnom obchode so zeleninou. Čo ešte budeme potrebovať?
Zoznam ingrediencií:
– pol kilogramu zemiakov,
– 3 lyžice olivového oleja,
– 6 lyžíc gréckeho jogurtu,
– lyžička majonézy,
– 2 čajové lyžičky kvalitnej horčice,
– 2 uhorky,
– zväzok reďkoviek,
– kôpor,
– jarná cibuľka,
– soľ a korenie,
– vaše obľúbené korenie
1. Zemiaky najprv očistite a uvarte v osolenej vode.
2. Zemiaky scedíme a odložíme bokom, aby vychladli. Predhrejte rúru na 200 stupňov.
3. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a zemiaky na ňom roztlačte pomocou pohára.
4. Zemiakovú kašu potrieme olivovým olejom a posypeme soľou, korením a obľúbeným korením. Pečieme jednu hodinu – aby zemiaky boli zlatisté a chrumkavé.
5. Medzitým nakrájame všetku zeleninu a z jogurtu, majonézy a horčice pripravíme omáčku.
6. Zeleninu vložíme do misy, pridáme upečené a vychladnuté zemiaky a zeleninu zalejeme jogurtovou omáčkou. Dôkladne premiešajte a máte hotovo. Vďaka zemiakom je tento šalát chrumkavý a sýty, takže je ideálny ako celé jedlo. Najlepšie chutí hneď po uvarení – vtedy sú zemiaky najchrumkavejšie.
Zemiakový šalát so slaninou
Ak máte radi chrumkavé pečené zemiaky v šaláte, určite si pozrite aj ďalší recept na šalát s ich použitím. Tentoraz so slaninou.
Čo potrebujete?
– pol kila zemiakov
– niekoľko lyžíc olivového oleja
– 100 gramov slaniny nakrájanej na kocky
– 1 veľkú cibuľu
– 3 veľké uhorky nakrájané na kocky
– zväzok kôpru alebo petržlenovej vňate
– 2 lyžice majonézy
– 4 PL jogurtu
– 1 čajová lyžička horčice
– soľ a korenie podľa chuti
1. Pripravte zemiaky ako v predchádzajúcom recepte.
2. Kým zemiaky chladnú, nakrájajte uhorky a cibuľu na kocky. Petržlenovú vňať alebo kôpor nasekáme nadrobno.
3. Na rozpálenej panvici opečte slaninu dozlatista.
4. Majonézu, jogurt a horčicu zmiešame na hladkú omáčku.
5. Zeleninu vložíme do misy, pridáme slaninu a zemiaky a zalejeme omáčkou. Dôkladne premiešajte. Nakoniec dochuťte soľou a korením.
Dobrú chuť.
Súvisiace články:
Zabudnite na panvicu. Zemiakové placky pečené v rúre sú dvakrát chrumkavejšie
Najlepšie zemiakové placky na svete. Mama do nich pridáva tajnú prísadu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.