Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Rebierka sa takto vždy perfektne pripravia. Podávam ich nielen pri slávnostných príležitostiach

2.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/CCat82). Často sa stáva, že pripravené rebierka nespĺňajú naše chuťové očakávania, sú príliš suché alebo bez chuti. Existuje však spôsob, ako zabezpečiť, aby bolo...

2.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/CCat82).

Často sa stáva, že pripravené rebierka nespĺňajú naše chuťové očakávania, sú príliš suché alebo bez chuti. Existuje však spôsob, ako zabezpečiť, aby bolo mäso vždy dokonale šťavnaté a chutné. Prezradíme vám tajomstvo, ktoré z rebier urobí kulinárske majstrovské dielo.

Rebierka pečené v kyslej kapuste sú dokonalým jedlom na večeru. Ako ich pripravíte?
Foto: shutterstock/CCat82

Rebierka v kyslej kapuste: nielen na špeciálne príležitosti

Rebierka pečené v kyslej kapuste sú zaujímavou voľbou, ktorá v sebe spája množstvo chutí a vôní. Toto jedlo sa vyznačuje jemným mäsom, ktoré sa po dlhom pečení doslova rozplýva v ústach, a kyslou kapustou s výraznou kyslou chuťou, obohatenou o sušené huby a sušené slivky. Hoci sa často spája so slávnostnými obedmi alebo slávnostnými stretnutiami, je ideálny aj ako každodenné jedlo, ktoré poteší domácnosť svojou jednoduchosťou a hĺbkou chuti.

Jedinečnosť tohto pokrmu spočíva v harmonickej kombinácii ingrediencií, ktoré spolu vytvárajú nezabudnuteľnú kyticu chutí. Kyslá kapusta dodáva jedlu nielen charakteristickú kyslosť, ale obohacuje ho aj o cenné výživové hodnoty, ako sú vitamín C a probiotiká. Pridanie sušených húb a sušených sliviek vnáša do pokrmu nádych lesnej arómy a jemnej sladkosti, čím mu dodáva znamenitý charakter. Rebierka v kyslej kapuste sú preto nielen chutné, ale aj zdravé.

Tento pokrm je ideálny na rôzne príležitosti, od rodinných večerí až po väčšie oslavy. Môže sa podávať s kváskovým chlebom alebo pečenými zemiakmi, čo z neho robí univerzálnu voľbu pre milovníkov tradičnej kuchyne. Aby sa naplno prejavila jeho chuť, mal by sa podávať s čerstvými šalátmi s ľahkým dresingom. Nech už si vyberiete akúkoľvek prílohu, rebrá v kyslej kapuste sú vždy sýtym a uspokojivým jedlom.

Recept na rebierka v kyslej kapuste

Suroviny:

  • 1 kg bravčových rebier
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 150 g údenej slaniny
  • 2 cibule
  • hrsť sušených húb
  • 8 sušených alebo údených sliviek
  • 3 lyžice oleja
  • 1 lyžica majoránky
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lyžičky rasce
  • 4 semienka nového korenia
  • Soľ a korenie podľa chuti

Príprava:

  1. Príprava mäsa: Rebrá rozdeľte na menšie časti, najlepšie tak, aby v každej boli dve kosti. Dôkladne ich potrite soľou (asi 2 čajové lyžičky na 1 kg mäsa) a korením. Na zvýraznenie chuti môžete pridať aj sušený cesnak a údenú papriku. Mäso odložte aspoň na 2 hodiny alebo najlepšie na noc, aby korenie preniklo do hĺbky.
  2. Príprava príloh: Sušené huby namočte do teplej vody, aby zmäkli a získali späť svoj objem. Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na póry alebo hrubšie kocky. Kyslú kapustu zbavte prebytočnej šťavy; ak je veľmi kyslá, krátko ju prepláchnite v studenej vode a postup zopakujte. Údenú slaninu nakrájajte nadrobno a odstráňte z nej kožu.
  3. Mäso a prílohu opečieme: V panvici alebo v hrnci s ťažkým dnom rozohrejte olej. Rebierka opečieme na prudkom ohni z oboch strán dozlatista – trvá to asi 3 – 4 minúty. Mäso vyberte z panvice a na zvyšnom tuku opečte slaninu spolu s cibuľou, až kým ľahko nezhnedne.
  4. Príprava kapusty: K slanine a cibuli pridajte kyslú kapustu (môžete ju vopred nakrájať, aby sa vám ľahšie miešala), namočené a odkvapkané huby, sušené slivky, bobkový list a nové korenie. Všetko za stáleho miešania niekoľko minút smažte, aby sa chute spojili a prebytočná tekutina odparila. Všetko ochuťte majoránom, rascou, soľou a korením podľa chuti.
  5. Pečenie: Polovicu pripravenej kapusty vložte do rúry alebo pekáča. Na ňu položte opečené rebierka a potom ich prikryte zvyšnou kapustou. Mäso môže mierne vyčnievať nad kapustu – to ho pekne opečie. Misku prikryte a pečte v rúre vyhriatej na 170 °C približne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne a ľahko sa oddeľuje od kosti.
  6. Podávanie a skladovanie: Hotové rebierka môžete podávať ihneď po upečení alebo ich môžete na niekoľko dní uložiť do chladničky – vtedy sa ich chuť rozvinie. Pred podávaním ich prikryté zohrejte v rúre, aby sa nevysušili. Podávajte s obľúbenými prílohami, ako je chlieb, zemiaky alebo šaláty.

Súvisiace články:

Zlatá ovsená kaša je hitom pre imunitu. Posilňuje organizmus a skvele chutí

Konečne som sa naučila variť dokonalú ryžu. Nelepí sa a nemusím čistiť pripálený hrniec


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Pred kúpou si k ním privoňajte a zvážte ich v ruke. Nebudete chodiť domov s kyslými mandarínkami

04.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Šťavnaté mandarínky s intenzívnou vôňou sú počas jesene a zimy skutočnou pochúťkou. Chutia vynikajúco a dodávajú vitamíny a…

Starý chlieb už nikdy nevyhodíte. Moja babička zachráni starý chlieb za pár minút

4.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dariia Belkina). Často sa stáva, že starý chlieb skončí v odpadkovom koši, aj keď je ešte šanca ho zachrániť.…

Hľadáte aktivitu na jeseň? Takto zhodíte kilá a spevníte telo

4.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anatoliy Karlyuk). Jeseň je obdobím, keď krátke dni a rozmarné počasie odrádzajú ľudí od fyzickej aktivity vonku. Preto je…

Čo sa dá urobiť, aby pečiarky pri smažení nesčerneli? Stačí jedna zmena

04.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sinuswelle). Pečiarky sú chutnou a lacnou alternatívou lesných húb. Môžu sa variť, piecť alebo smažiť, pričom posledná forma spracovania…

Vždy si takto ohrievam bravčové rezne zo včerajška. Sú chrumkavé a šťavnaté, akoby boli čerstvo vytiahnuté z panvice

4.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/deroyabun). Ako osviežiť včerajšie bravčové rezne? Mnohí ľudia sa zhodnú na tom, že bravčová panenka a kuracie rezne sú kráľmi…

Auto Trendy

Nočná mora každého vodiča. Nemôžete naštartovať auto? Máme riešenie pre poruchu imobilizéra

4.11.2024 Redakcia Auto trendy - Väčšina automobilov vyrobených v posledných 20 rokoch je štandardne vybavená imobilizérom, ale jeho porucha môže spôsobiť problémy nie zlodejom, ale samotnému majiteľovi vozidla. Čo by…

Ako znížiť spotrebu paliva o 30 %: Jednoduché triky, ktoré môžete začať používať hneď teraz!

4.11.2024 Redakcia Auto trendy - Začnime tým, prečo je zníženie spotreby paliva dôležité. Spotreba paliva je jedným z kľúčových aspektov, ktoré ovplyvňujú nielen vašu peňaženku, ale aj životné prostredie. V…

Váš nehlučný spolujazdec: Poznajte systém, ktorý môže zachrániť životy.

4.11.2024 Redakcia Auto trendy - Výstražná kontrolka ESP, čo je skratka pre Electronic Stability Program, je dôležitou súčasťou systému, ktorý je zabudovaný do vozidiel s cieľom zvýšiť bezpečnosť a komfort…

Nasypte do vrecka a nechajte v aute. Okná sa prestanú zaparovať

4.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zaparené okná automobilov sú častým problémom počas jesennej a zimnej sezóny kvôli vysokej vlhkosti vzduchu v tomto období. Je to nielen nepríjemné, ale vytvára to…

Najľahší pohon ebajku od Mahle ešte viac znižuje hmotnosť

4.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zamerali sme sa na niektoré inovácie pohonného ústrojenstva. Ktoré Mahle vyvíja a dolaďuje pre trh s elektrickými osobnými a nákladnými vozidlami, a spoločnosť nenechala na…

Prestaňte riskovať! Naučte sa pravidlá, ktoré vás ochránia na priechode.

4.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mnohé vážne dopravné nehody sa odohrávajú na priechodoch pre chodcov, čo je dôsledkom nezodpovedného správania sa buď vodičov, alebo chodcov. Vodiči často prekračujú rýchlosť alebo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov