2.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jacek Chabraszewski).
Hubová polievka z masliakov bude chutiť ako sen, ak pridáte tieto doplnky. Vaši blízki ju ochutnajú a odpadnú od radosti. Je to jednoduchá polievka, ktorej príprava nezaberie veľa času a uspokojí aj tých najvyberavejších členov rodiny.
Jeseň sa nesie v znamení zberu húb, ktorý je jednou z obľúbených činností mnohých Slovákov. Nielenže sa nadýchate čerstvého vzduchu a pocítite spojenie s prírodou, ale ak budete mať šťastie, môžete si nazbierať aj pôsobivé exempláre, ktoré využijete v kuchyni. Môžete si napríklad pripraviť polievku, ale nie len tak hocijakú. Polievka z masliakov poteší chuťové poháriky, vôňu a každý si na nej pochutí.
Čo pridať do hubovej polievky, aby bola dobrá? Kombinácia masliakov s týmito produktmi je majstrovské dielo
Polievka z masliakov poteší svojou vôňou, chuťou a lahodnosťou. Keď si ju raz pripravíte, možno zistíte, že ju neskôr budete musieť mať doma natrvalo. Čo budete potrebovať?
Ingrediencie:
- asi 3 litre mäsového vývaru;
- pol kilogramu čerstvých masliakov (masliak obyčajný);
- 2 stredne veľké mrkvy;
- 5 stredne veľkých zemiakov;
- petržlenová vňať;
- cibuľa;
- zväzok petržlenovej vňate;
- 100 ml smotany – 18 %;
- 2 PL múky;
- soľ, čierne korenie, údená paprika, bylinkové korenie;
- maslo.
Ako uvariť polievku z masliakov? Všetci si budú pýtať recept
Príprava polievky z masliakov je veľmi jednoduchá a nemala by vám trvať dlho. Stačí niekoľko jednoduchých krokov a po dlhom dni si môžete vychutnať hrejivý vývar.
Spôsob prípravy:
- Cibuľu a masliaky (môžete použiť aj iné huby) umyte, potom nakrájajte na kocky a orestujte na panvici s maslom. Stačí niekoľko minút.
- Do hrnca s vývarom pridajte huby a cibuľu z panvice spolu s ošúpanými a na kocky nakrájanými zemiakmi a mrkvou a petržlenom nastrúhaným na veľkom strúhadle.
- Varte, kým zelenina nezmäkne.
- V troche vody rozmiešajte múku a pridajte ju do hrnca. Dôkladne premiešajte.
- Potom zmiešajte smotanu s malým množstvom horúcej polievky a tiež pridajte do hrnca.
- Podľa chuti dochuťte korením a po odstavení z ohňa polievku ozdobte petržlenovou vňaťou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Je to ideálna polievka na jeseň. Česká verzia vás zasýti na dlhú dobu. Nepotrebujete druhý chod
Na jeseň varím polievku zo 4 ingrediencií a moja rodina kričí od radosti. Kráľom je pór a mleté mäso
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.