3.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).
Aký je najlepší spôsob zmrazovania rýb? Existuje niekoľko techník, ako zabezpečiť, aby si exempláre zachovali svoju hlbokú chuť a vôňu. To však nie je všetko, pretože je potrebné mať na pamäti ešte jednu vec. Ako dlho sa môžu ryby zmrazovať? Zistite si to a neurobíte chybu.

Foto: shutterstock/New Africa
Niekedy sa stane, že pri nákupe kúpite príliš veľké množstvo, alebo vám jednoducho zostanú zvyšky po návšteve hostí, prípadne sa rozhodnete, že výrobok nechcete použiť okamžite. V takýchto prípadoch sa často rozhodneme pre jeho zmrazenie, a to je aj prípad rýb. Nie každý však vie, ako to urobiť správne, čo je škoda. Je to najlepší spôsob uchovávania potravín.
Aký je najlepší spôsob zamrazovania rýb? V prípade veľkých rýb tento krok nevynechajte
Je dobré mať v mrazničke niekoľko druhov rýb „pre každý prípad“. Takto môžete rýchlo vytvoriť chutné jedlo, keď prídu nečakaní hostia alebo jednoducho máte chuť na rybí pokrm, a to aj neskoro večer. Veľké exempláre by sa mali pred zmrazením rozrezať a vypitvať. Brušnú dutinu dôkladne vypláchnite pod vodou a oškrabte šupiny. Pred zmrazením ich potrite ľadovou glazúrou.
TIP! Glazovanie spočíva v tom, že pripravené ryby sa rozložia na hliníkovú fóliu, vopred sa predmrazia a potom sa ponoria do studenej vody s ľadom. Tým sa zabezpečí, že budú pokryté vrstvou ľadu.
Malé ryby najprv zamrazte jednotlivo a potom ich vložte do jedného balíka. Na mrazenie sa dobre hodí plastová fólia a hliníková fólia.
VAROVANIE! Ak kupujete ryby v obchode, pozorne si prečítajte obal. Môže sa stať, že výrobok bol už predtým rozmrazený. To znamená, že za žiadnych okolností nie je vhodný na opätovné zmrazenie. Ak to urobíte a neskôr ho skonzumujete, mohli by ste si spôsobiť veľké tráviace problémy.

Foto: shutterstock/Aleksey Kurguzov
Ako dlho môžu byť ryby zmrazené? Po uplynutí tejto doby je lepšie ich nekonzumovať
Všetky produkty majú určitú dobu trvanlivosti a v prípade rýb je lepšie nejesť ich, ak im uplynula doba spotreby. Najbezpečnejšie je tento čas dodržiavať, aby ste nemali žalúdočné problémy a aby vás po rozmrazení nečakalo nepríjemné prekvapenie v podobe pokazených a zapáchajúcich rýb. Chudé kúsky uchovávajte v mrazničke 6-8 mesiacov a nie dlhšie a tučné kúsky len 2-3 mesiace. Stojí za to si uvedomiť, že čím kratšie je ryba zmrazená, tým lepšiu chuť bude mať po rozmrazení.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Po akom čase sa mrazené mäso pokazí? Všetko závisí od jeho druhu. Najrýchlejšie sa kazí
Najzdravšie mäso pre „srdciarov“. Prekonáva kuracie a morčacie mäso
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.