3.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).
Aký je najlepší spôsob zmrazovania rýb? Existuje niekoľko techník, ako zabezpečiť, aby si exempláre zachovali svoju hlbokú chuť a vôňu. To však nie je všetko, pretože je potrebné mať na pamäti ešte jednu vec. Ako dlho sa môžu ryby zmrazovať? Zistite si to a neurobíte chybu.
Niekedy sa stane, že pri nákupe kúpite príliš veľké množstvo, alebo vám jednoducho zostanú zvyšky po návšteve hostí, prípadne sa rozhodnete, že výrobok nechcete použiť okamžite. V takýchto prípadoch sa často rozhodneme pre jeho zmrazenie, a to je aj prípad rýb. Nie každý však vie, ako to urobiť správne, čo je škoda. Je to najlepší spôsob uchovávania potravín.
Aký je najlepší spôsob zamrazovania rýb? V prípade veľkých rýb tento krok nevynechajte
Je dobré mať v mrazničke niekoľko druhov rýb „pre každý prípad“. Takto môžete rýchlo vytvoriť chutné jedlo, keď prídu nečakaní hostia alebo jednoducho máte chuť na rybí pokrm, a to aj neskoro večer. Veľké exempláre by sa mali pred zmrazením rozrezať a vypitvať. Brušnú dutinu dôkladne vypláchnite pod vodou a oškrabte šupiny. Pred zmrazením ich potrite ľadovou glazúrou.
TIP! Glazovanie spočíva v tom, že pripravené ryby sa rozložia na hliníkovú fóliu, vopred sa predmrazia a potom sa ponoria do studenej vody s ľadom. Tým sa zabezpečí, že budú pokryté vrstvou ľadu.
Malé ryby najprv zamrazte jednotlivo a potom ich vložte do jedného balíka. Na mrazenie sa dobre hodí plastová fólia a hliníková fólia.
VAROVANIE! Ak kupujete ryby v obchode, pozorne si prečítajte obal. Môže sa stať, že výrobok bol už predtým rozmrazený. To znamená, že za žiadnych okolností nie je vhodný na opätovné zmrazenie. Ak to urobíte a neskôr ho skonzumujete, mohli by ste si spôsobiť veľké tráviace problémy.
Ako dlho môžu byť ryby zmrazené? Po uplynutí tejto doby je lepšie ich nekonzumovať
Všetky produkty majú určitú dobu trvanlivosti a v prípade rýb je lepšie nejesť ich, ak im uplynula doba spotreby. Najbezpečnejšie je tento čas dodržiavať, aby ste nemali žalúdočné problémy a aby vás po rozmrazení nečakalo nepríjemné prekvapenie v podobe pokazených a zapáchajúcich rýb. Chudé kúsky uchovávajte v mrazničke 6-8 mesiacov a nie dlhšie a tučné kúsky len 2-3 mesiace. Stojí za to si uvedomiť, že čím kratšie je ryba zmrazená, tým lepšiu chuť bude mať po rozmrazení.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Po akom čase sa mrazené mäso pokazí? Všetko závisí od jeho druhu. Najrýchlejšie sa kazí
Najzdravšie mäso pre „srdciarov“. Prekonáva kuracie a morčacie mäso
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.