Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Huby, Recepty,

Teraz ich zbierate v lese. Charakteristickú chuť im dodáva nálev

03.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ksana Durand). Sezóna podpňoviek trvá od septembra do polovice novembra a v našich lesoch sa môžeme stretnúť so štyrmi druhmi tejto huby – bledou,...

03.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ksana Durand).

Sezóna podpňoviek trvá od septembra do polovice novembra a v našich lesoch sa môžeme stretnúť so štyrmi druhmi tejto huby – bledou, mokraďovou, žltou a tmavou. Ako pripraviť podpňovky, aby ste z nich získali čo najviac chuti? Dobrým riešením je ich nálev podľa osvedčeného receptu.

Ako si pripraviť chutné nakladané podpňovky?
Foto: shutterstock/Ksana Durand

Ako si vychutnávate chuť húb nazbieraných na jeseň počas zimných mesiacov? Samozrejme, môžu byť sušené alebo nakladané. Dajú sa zbierať ešte asi dva týždne, takže to je ideálny čas na ich prípravu na nakladanie.

  • Nakladané podpňovky môžu byť skvelou pochúťkou, ale hodia sa aj do šalátov alebo ako príloha.

Nakladaním získajú výraznú, suchú a kyslú chuť.

Nakladané podpňovky – prísady

Na naloženie húb si musíte zaobstarať niekoľko ingrediencií. Na naloženie približne 1 kg húb postačia tieto pomery:

  • 1 kg húb podpňoviek,
  • 2 bobkové listy na pohár,
  • 3 zrnká nového korenia na pohár,
  • 8 zrniek horčice na pohár,
  • 3 zrnká korenia na pohár,
  • 3 lyžice cukru,
  • 1 lyžica soli,
  • 4 šálky vody,
  • 1 šálka 10% octu,
  • 1 lyžica vody,
  • 1 lyžica cukru,
  • 1 lyžica soli.

Nakladané podpňovky – recept

  • Nazbierané huby dôkladne očistite a jemne osušte papierovou utierkou.
  • Do hrnca nalejte vodu, pridajte soľ a huby varte približne 20 minút.

Po tomto čase huby vyberte, sceďte ich a vodu z varenia vylejte. Huby sa potom druhýkrát uvaria v soli a čerstvej vode a vložia do čistých pohárov.

  • Ďalším krokom je príprava nálevu, ktorý by mal pozostávať z octu, vody, cukru, soli, bobkového listu, nového korenia, zrniečok korenia a horčice.

Všetky tieto prísady sa vložia do hrnca a privedú sa do varu.

  • Poháre s hubami opatrne naplňte pripraveným nálevom.
  • Uzavrite poháre a pasterizujte približne 20 minút.
@hobbybastler69

Rezept zum Pilze einlegen | Honigpilze 🍄 Рецепт заколки Грибов #honigpilze #Rezept #herbstrezept #Pilze #pilzesammeln #fy #fyp #Опять #Рецепт

♬ Originalton – Hobbybastler

Pasterizácia vám umožní skladovať nakladané poháre niekoľko týždňov, ale ak máte v úmysle spotrebovať nakladané huby maximálne do troch dní, môžete od pasterizácie upustiť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Túto chybu často robia hubári. Krásne exempláre sa pokryjú plesňou

Tieto huby by sa nemali sušiť. Stratia svoje vlastnosti a môžu byť škodlivé


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Huby,

Tieto huby by sa rozhodne nemali sušiť. Omyl by mohol skončiť otravou

04.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/iva). Po úspešnom zbere húb časť úrody skončí v omáčkach, časť v marinádach alebo na sušenie. Je však dôležité…

Čo sa dá urobiť, aby pečiarky pri smažení nesčerneli? Stačí jedna zmena

04.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sinuswelle). Pečiarky sú chutnou a lacnou alternatívou lesných húb. Môžu sa variť, piecť alebo smažiť, pričom posledná forma spracovania…

Vždy si takto ohrievam bravčové rezne zo včerajška. Sú chrumkavé a šťavnaté, akoby boli čerstvo vytiahnuté z panvice

4.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/deroyabun). Ako osviežiť včerajšie bravčové rezne? Mnohí ľudia sa zhodnú na tom, že bravčová panenka a kuracie rezne sú kráľmi…

Je to najlepšie mäso na vývar. Stojí pár drobných a Slováci naň zabúdajú

4.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Chudo2307). Slováci milujú vývar, ale naozaj poznajú tajomstvo najlepšieho receptu? Zahŕňa použitie mäsa, ktoré stojí pár drobných. Výsledok je ohromujúci. Polievka…

Mrkva v tejto podobe je oveľa lepšia ako tradičný šalát. Pochutná si na nej celá rodina

4.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/skyfotostock). Mrkva je často považovaná za skromnú prílohu k večeri a objavuje sa najmä ako šalát alebo ako príloha…

Auto Trendy

Nočná mora každého vodiča. Nemôžete naštartovať auto? Máme riešenie pre poruchu imobilizéra

4.11.2024 Redakcia Auto trendy - Väčšina automobilov vyrobených v posledných 20 rokoch je štandardne vybavená imobilizérom, ale jeho porucha môže spôsobiť problémy nie zlodejom, ale samotnému majiteľovi vozidla. Čo by…

Ako znížiť spotrebu paliva o 30 %: Jednoduché triky, ktoré môžete začať používať hneď teraz!

4.11.2024 Redakcia Auto trendy - Začnime tým, prečo je zníženie spotreby paliva dôležité. Spotreba paliva je jedným z kľúčových aspektov, ktoré ovplyvňujú nielen vašu peňaženku, ale aj životné prostredie. V…

Váš nehlučný spolujazdec: Poznajte systém, ktorý môže zachrániť životy.

4.11.2024 Redakcia Auto trendy - Výstražná kontrolka ESP, čo je skratka pre Electronic Stability Program, je dôležitou súčasťou systému, ktorý je zabudovaný do vozidiel s cieľom zvýšiť bezpečnosť a komfort…

Nasypte do vrecka a nechajte v aute. Okná sa prestanú zaparovať

4.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zaparené okná automobilov sú častým problémom počas jesennej a zimnej sezóny kvôli vysokej vlhkosti vzduchu v tomto období. Je to nielen nepríjemné, ale vytvára to…

Najľahší pohon ebajku od Mahle ešte viac znižuje hmotnosť

4.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zamerali sme sa na niektoré inovácie pohonného ústrojenstva. Ktoré Mahle vyvíja a dolaďuje pre trh s elektrickými osobnými a nákladnými vozidlami, a spoločnosť nenechala na…

Prestaňte riskovať! Naučte sa pravidlá, ktoré vás ochránia na priechode.

4.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mnohé vážne dopravné nehody sa odohrávajú na priechodoch pre chodcov, čo je dôsledkom nezodpovedného správania sa buď vodičov, alebo chodcov. Vodiči často prekračujú rýchlosť alebo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov