04.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sinuswelle).
Pečiarky sú chutnou a lacnou alternatívou lesných húb. Môžu sa variť, piecť alebo smažiť, pričom posledná forma spracovania niekedy spôsobuje problémy. Problémom je, že strácajú farbu a získavajú nevábne tmavú farbu. Na nápravu stačí pridať niekoľko kvapiek citrónovej šťavy alebo octu.
Tmavnutie pečiarok je prirodzený proces, ktorý vzniká reakciou enzýmov v hubách s kyslíkom. Okrem toho vysoký obsah vody v hubách môže viesť k ich vareniu namiesto smaženiu, čo tiež prispieva k zmene farby.
Osvedčené metódy pre pečiarky
- Pred smažením pečiarky najprv dôkladne umyte a osušte.
- Potom rozohrejte panvicu s vhodným tukom – repkovým olejom alebo prepusteným maslom, ktoré ešte viac obohatí chuť pokrmu.
To umožní rýchle odparenie vody z húb a zabráni ich rozvareniu.
- Nezabudnite huby na začiatku smaženia nesoliť, pretože soľ vyťahuje vodu a urýchľuje tmavnutie.
Dochucovanie je najlepšie vykonať ku koncu procesu smaženia.
Chcete, aby si vaše huby zachovali jasnú farbu aj po smažení?
- Základom je pridať niekoľko kvapiek citrónovej šťavy alebo octu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Teraz ich zbierate v lese. Charakteristickú chuť im dodáva nálev
Mrazené kuriatka nebudú horké. Stačí postupovať podľa babičkinej metódy
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.