4.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/deroyabun).
Ako osviežiť včerajšie bravčové rezne? Mnohí ľudia sa zhodnú na tom, že bravčová panenka a kuracie rezne sú kráľmi slovenskej kuchyne. Bohužiaľ, často sa stáva, že keď sa na druhý deň pripravia do zásoby a usmažia, nie sú také chutné. Čo by ste mali urobiť, aby sa z nich nestala gumová podrážka?
Bravčové rezne alebo rezne z kuracích pŕs sú v mnohých domácnostiach povinnou výbavou. Zvyčajne ich hneď vyprážame viac, aby sme ušetrili čas a peniaze. Každý ich pripravuje svojím obľúbeným a osvedčeným spôsobom, ale nadšenci sa zhodnú, že najchutnejšie sú chrumkavé, čerstvo vybraté z panvice. A práve tu vzniká problém. Už na druhý deň po vyprážaní sa rezeň stáva nechutným. Ako tomu predísť?
Ako osviežiť včerajšie bravčové rezne? Nikdy ich nedávajte do mikrovlnnej rúry
Rezne sa zvyčajne ohrievajú na panvici s tukom. Takto sa však ľahko pokazí ich chuť. Prečo? Obal absorbuje ešte viac tuku, roztopí sa a zároveň mäso stvrdne. Výsledkom je, že namiesto chrumkavého vonkajšku a šťavnatého vnútra rezňa dostanete zmäknuté a mastné podrážky. Zabudnite aj na mikrovlnnú rúru, pretože budú gumené. Bravčové rezne aj kuracie rezne je najlepšie ohrievať v rúre. Spotrebič predhrejte na 170 stupňov, rezne vložte do rúry a prikryte ich alobalom. Ohrievajte 15 minút.
Čo urobiť s rezňami z predchádzajúceho dňa? Nielen na večeru
Ohrievanie včerajších rezňov na obed nie je jedinou možnosťou. Môžete ich použiť aj inak. Ako? Najjednoduchšie je hodiť ich do sendviča so šalátom alebo špenátom, paradajkou, uhorkou alebo obľúbenou zeleninou a omáčkou. Takýto „burger“ sa dobre hodí na raňajky, večeru alebo do práce. Čo ešte môžete urobiť s rezňami z obeda?
- Tortilla so zeleninou a rezňom. Do tortilly zohriatej na panvici zabaľte nakrájaný rezeň a zeleninu s trochou obľúbenej omáčky.
- Šalát s rezňom. Potrebujete len šalát a obľúbenú zeleninu, napr. rukolu, cherry paradajky, uhorky, olivy, cibuľu, syr feta a rezeň nakrájaný na prúžky.
- „Včerajší“ kastról. Rezeň vložíme do zapekacej misy, polejeme trochou paradajkovej passaty alebo kečupu, pridáme niekoľko veľkých nakrájaných alebo nastrúhaných húb, nakrájanú cibuľu, posypeme bylinkami, napríklad oreganom, a posypeme strúhaným syrom. Pečieme 20-30 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.