6.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).
Nie každý má rád maslové krémy v koláčoch. Preto sa nahrádzajú ľahkou pudingovou zmesou. Bohužiaľ, niekedy môže byť náplň príliš riedka. Ako ju môžete zachrániť? Namiesto múky použite na zahustenie lepší výrobok.
Puding milujú dospelí aj deti. Výborne chutí s čerstvým ovocím, malinovou šťavou alebo kúskami čokolády. Pudingová zmes je ideálna na prípravu tort, koláčov a koláčov. Čo musíte urobiť, aby ste dosiahli správnu konzistenciu? Pri varení pudingu musíte dodržiavať určité pravidlá. Ak však puding vyjde príliš riedky, existuje jednoduchý spôsob, ako ho zachrániť.
Pri príprave práškovej pudingovej zmesi nerobte tieto chyby
Pudingová zmes musí mať hustú konzistenciu. Takýto riedky puding nie je vhodný na plnenie koláča. Akým chybám by sme sa teda mali pri výrobe pudingu vyhnúť?
- Najčastejšou chybou je jeho varenie. Mlieko s rozmiešanou pudingovou zmesou často len v rýchlosti prilejeme k zvyšnému horúcemu mlieku a len čo zmes začne hustnúť, hneď ju aj odstavujeme zo šporáka. To je veľká chyba! Pudingovú zmes treba za stáleho miešania variť 1-2 minúty.
- Nezabudnite sa vždy držať receptu, pretože veľké množstvo mlieka spôsobí, že puding bude príliš riedky.
- Pokiaľ ide o maslo, vyberáme len tradičné maslo. Neodporúčame pridávať margarín, pretože jeho chuť bude v pudingu príliš výrazná.
Recept na dokonalú domácu pudingovú zmes. Na pomeroch záleží
Pri príprave dokonalého pudingového krému sú dôležité pomery jednotlivých zložiek. Zabezpečia, že zmes bude mať dokonalú chuť a štruktúru. Aké prísady potrebujeme na prípravu pudingového krému?
Tu je ich zoznam:
- 250 ml mlieka
- 250 g masla
- 100 g cukru
- 2 žĺtky
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 1 lyžička zemiakovej múky
Ako na to:
- Na začiatok nalejte do hrnca pol šálky mlieka, pridajte cukor a celé to priveďte do varu.
- V ďalšom kroku zmiešajte zvyšok mlieka so žĺtkami, vanilkovým cukrom a zemiakovou múkou.
- Tieto dve zmesi spojte a varte jednu minútu.
- Takto pripravený pudingový krém prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladu.
- Po vychladnutí pridáme maslo, ktoré sme predtým vyšľahali mixérom.
Ako zahusťovať riedku pudingovú zmes? Želatínový trik
Počas chvíľky nepozornosti môže byť pudingová zmes vodnatá. Nemusíme ju však hádzať do koša a pripraviť nový puding. Ako zachránime puding? Na pomoc prichádza želatína, ktorá puding zahustí.
- Stačí, ak 2 čajové lyžičky rozpustíme v teplom mlieku, necháme vychladnúť a pridáme do pudingovej zmesi.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rýchla záchrana presolenej polievky. Len 15 minút
Naše babičky mali svoje spôsoby, ale dnes? Spôsoby, ako opraviť očko na pančuchách
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.