Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Mnoho ľudí si ho zamieňa so špenátom. Má veľa vitamínov a rýchlo sa pripravuje

7.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Shashkina). Na jeseň a v zime naše telo potrebuje najmä vitamíny a cenné látky. Ich dobrým zdrojom, známym ako zelená superpotravina, je kel....

7.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Shashkina).

Na jeseň a v zime naše telo potrebuje najmä vitamíny a cenné látky. Ich dobrým zdrojom, známym ako zelená superpotravina, je kel. Nielenže je skutočným nutričným bohatstvom, ale je to aj veľmi chutná zelenina. Poradíme vám, ako si ho rýchlo a chutne pripraviť vo vašej kuchyni.

Kel je nielenže skutočným nutričným bohatstvom, ale je to aj veľmi chutná zelenina. Poradíme vám, ako si ho rýchlo a chutne pripraviť vo vašej kuchyni.
Foto: shutterstock/Elena Shashkina

Kel je veľmi zdravá a na živiny bohatá zelenina, ktorú môžeme ľahko využiť v našej kuchyni. Stačí len pár ingrediencií a chutný, zdravý a farebný obed je hotový za pár okamihov. Odporúčame, ako a s čím kel vyprážať.

Smaženie kelu – čo by ste mali vedieť?

Kel pripravený na panvici je rýchly a jednoduchý spôsob, ako podávať túto chutnú a zdravú zeleninu. Okrem toho ho môžeme pripraviť v mnohých chuťových kombináciách a zároveň nestratí svoju výživovú hodnotu. To je veľmi dôležité, pretože táto zelenina je skutočným pokladom pre naše zdravie.

  • Kel obsahuje veľké množstvo vitamínov C, A a K, ako aj železo, horčík a vápnik.
  • Zároveň je skvelým zdrojom vlákniny, čím podporuje tráviaci systém.

Treba však vedieť, že sparenie kelu pred smažením nie je potrebné, hoci niekedy môže byť užitočné. Napríklad pri staršom kele s tvrdými a hrubými listami môžeme krátkym sparením zjemniť jeho štruktúru a urobiť ho jemnejším.

  • Na tento účel ho stačí na niekoľko sekúnd ponoriť do vriacej vody a potom ho zmierniť v studenej vode. Tento postup navyše pomáha zmierniť charakteristickú horkosť zeleniny, takže bude užitočný, ak má príliš výraznú chuť.
  • Na druhej strane, pri mladej zelenine tento proces nemusíme robiť, pretože je dostatočne mäkká.

Klasický recept na kel na panvici – ako ho pripraviť?

Kel môžeme pripraviť mnohými spôsobmi. Jeden z nich je úplne klasický a najjednoduchší. Na prípravu chutného pokrmu potrebujeme len niekoľko surovín.

Tu sú potrebné produkty:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g kelu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • chilli korenie
  • citrónová šťava
  • soľ a korenie

Príprava kelu týmto spôsobom je triviálna.

  1. Na začiatok zohrejte olivový olej na panvici, cesnak nakrájajte na tenké plátky a chvíľu ho opekajte, kým nezhnedne.
  2. Potom pridajte kel a za stáleho miešania ho na miernom ohni smažte 3-5 minút.
  3. Keď sú listy na okrajoch chrumkavé, dochuťte podľa potreby a máme hotovo.

Kel s cibuľou a paprikou – pestré a rýchle jedlo na panvici

Ďalším spôsobom využitia kelu je príprava pokrmu s komplexnejšou chuťou. Zároveň je mimoriadne farebný, takže nielen skvele chutí, ale aj dobre vyzerá.

Kel pripravený podľa tohto receptu je mimoriadne farebný, takže nielen skvele chutí, ale aj dobre vyzerá.
Foto: shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A

Na prípravu tohto receptu na panvici sú potrebné tieto ingrediencie:

  • 1 červená paprika
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g kelu
  • 1 cibuľa
  • údená paprika
  • korenie
  • soľ

Príprava:

  1. Pri príprave tohto jedla začnete tým, že cibuľu nakrájate na kocky a papriku na tenké pásiky.
  2. Cibuľu opečte na rozpálenom olivovom oleji, kým nezačne sklovatieť, a potom pridajte papriku a všetko opekajte 5 minút, kým zelenina mierne nezmäkne.
  3. Nakoniec pridajte kel a za častého miešania všetko smažte 3-4 minúty.
  4. Posledným krokom je dochutenie celého pokrmu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto nenápadná zelenina je pokladom vitamínov. Slováci ju jedia príliš zriedkavo

Na niekoľko minút vložte do rúry. Chrumkavá desiata, ktorú môžete jesť bez výčitiek svedomia


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Urobila som tieto buchty a zbláznila som sa. Mäkké ako obláčik a lepšie ako z pekárne

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/YesPhotographers). Asi každý bude súhlasiť s tým, že nie je nič lepšie ako chutné, domáce, teplé pečivo. Nie vždy…

Raňajkujete a za chvíľu sa opäť pozeráte do chladničky? Pridajte si do miešaných vajíčok jednu vec

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dulin). Vstanete, naraňajkujete sa, poobzeráte sa a opäť cítite, ako vám škvŕka v žalúdku. Poznáte to? Práve preto odborníci…

Slováci ho radi pridávajú do vývaru. Tento výrobok je plný chémie

20.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktor1). V našich domácnostiach zriedkakedy chýba bujón ako Maggi. Toto všadeprítomné korenie je v našich kuchyniach už roky a…

Hubová polievka zo sušených húb. Čo robiť, aby neboli horké? Hodia sa dve ingrediencie

20.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jacek Chabraszewski). Hubová polievka zo sušených húb je ideálna na jesenné a zimné večere. Často sa objavuje aj na…

Auto Trendy

Očarujúci nový Lynk & Co 01: Zrýchlenie ako blesk a technológie budúcnosti na dosah ruky!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Lynk & Co na európskom trhu bola doteraz známa tým, že ponúkala iba jeden model – Lynk & Co 01. Po niekoľkých rokoch sa však…

Je nové Audi A5 2025 najlepším modelom vo svojej triede? Objavte jeho prelomové výhody!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nové Audi A5 pre rok 2025 predstavuje výrazný krok vpred medzi svojimi konkurentmi v segmente. Aj keď jeho hmotnosť môže prekvapiť, ponúka množstvo ďalších výhod.

Odhaľte skryté tajomstvá vášho auta: Ako rýchlo opraviť nepríjemné zvuky!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Dnes vám prezradím, ako rýchlo a efektívne opraviť neobvyklé zvuky, ktoré vaše auto vydáva. Je to dôležité nielen pre udržanie funkčnosti a bezpečnosti vášho vozidla,…

Pravda o elektromobiloch: Odhaľujeme mýtus o vyšších nákladoch na opravy!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Elektromobily získavajú na popularite, no ich rozmach zároveň prináša množstvo otázok ohľadne nákladov na opravy a typov poškodenia pri nehodách. Údaje z druhého štvrťroka 2024,…

Predajný fenomén: Dacia Sandero mieri na trón najpredávanejšieho auta 2024 – a nič ju nezastaví!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Dacia Sandero si opäť upevnila svoje miesto na vrchole predajných rebríčkov nových áut v Európe a smeruje k tomu, aby sa stala najpredávanejším automobilom na…

SUV budúcnosti je tu: Zoznámte sa s novým Hyundai Ioniq 9 – výkonom šokuje, dizajnom očarí!

21.11.2024 Redakcia Auto trendy - Najväčšie elektrické SUV od kórejského výrobcu Hyundai oficiálne vstupuje na scénu – a hneď s impozantnou batériou a výkonom presahujúcim 400 koní.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov