7.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).
Je jednoducho nemožné nemať rád palacinky. Možno ich nemáte radi napríklad s džemom alebo tvarohom, ale palacinky podľa tohto receptu si určite zamilujete. Sú mäkké, vláčne a mierne sladké, a to vďaka prísade, ktorú často pridávate do koláčov.
Palacinky môžeme podávať na stovky rôznych spôsobov, ale dnes vám poradíme, ako pripraviť tie najlepšie sladké palacinky. Nebudeme hovoriť o náplni – sami sa rozhodnite, či ich máte radšej s džemom, tvarohom alebo inou náplňou. Zameriame sa na cesto na palacinky. Vďaka pudingovému prášku budú mäkké, tenké a naozaj lahodné. Stačí jeden balíček a chuť palaciniek sa zmení o stoosemdesiat stupňov.
Recept na pudingové palacinky. Je ťažké nájsť lepšie
Ingrediencie:
- 1 šálka pšeničnej polohrubej múky,
- 1 balenie vanilkového pudingu (približne 40 g),
- 1 šálka mlieka,
- 3/4 šálky perlivej vody,
- 2 veľké vajcia,
- 3 lyžice rozpusteného masla,
- štipka soli.
Pudingové palacinky – ako na to:
- Na začiatku sa uistite, že všetky prísady majú izbovú teplotu. Rozpustite maslo a nechajte ho chvíľu vychladnúť.
- Do misky preosejeme múku, pridáme pudingový prášok a štipku soli. Ak používate puding bez cukru, môžete pridať aj trochu práškového cukru. Všetko spolu premiešajte.
- Do misky nalejte mlieko, vodu a vajcia. Všetko vymiešajte na hladké cesto. Potom pridajte rozpustené maslo a opäť premiešajte. Misku s palacinkovým cestom odložte na niekoľko minút bokom.
- Pripravte si panvicu a zľahka ju vymažte olejom alebo maslom. Dôkladne ju rozohrejte a pomocou naberačky naberajte cesto na palacinky.
- Smažte na miernom plameni z oboch strán. Mali by byť zlatisté a chutné. Po upečení podávajte s obľúbenou prílohou.
Ak chcete, aby boli palacinky krémovejšie, môžete pridať dva balíčky pudingu. V takom prípade však použite neúplný hrnček pšeničnej múky. Namiesto vanilkového pudingu môžete použiť aj čokoládový puding – bude to skutočná pochúťka nielen pre najmenších.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nízkokalorický tekvicový koláč. Môžete ho jesť aj pri diéte
Kráľovná pečenia v domácnosti. Nezostávajú ani omrvinky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.