Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Vitamíny uzavreté v pohári. Príprava je jednoduchá a rýchla

09.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Dary prírody, ktoré boli v lete dostupné v čerstvej forme, sa oplatí zavárať do pohárov vo forme zaváranín, aby ste si ich jedinečnú...

09.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).

Dary prírody, ktoré boli v lete dostupné v čerstvej forme, sa oplatí zavárať do pohárov vo forme zaváranín, aby ste si ich jedinečnú chuť mohli vychutnať aj na jeseň a v zime. Tentokrát predstavujeme rýchly a jednoduchý recept na brusnicový džem, ktorý môže byť úspešným doplnkom k chlebíkom, mäsitým jedlám a syrom.

Brusnicový džem – recept.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Brusnice – prečo sa ich oplatí jesť?

Brusnice sú výborným zdrojom vitamínov a minerálov a majú aj silné antioxidačné vlastnosti. Čerstvé brusnice pozostávajú hlavne z vody, 100 g ovocia obsahuje 46 kcal, 87 %. voda; 0,4 g bielkovín; 12,2 g cukru; 4,6 g vlákniny; 0,1 g tuku.

Okrem vitamínov C, E a K brusnice obsahujú okrem iného aj: draslík, horčík a mangán. Pravidelná konzumácia brusníc má zdraviu prospešné účinky, okrem iného na močový systém, obehový systém a tráviaci systém. Toto ovocie sa oplatí zaradiť do jedálnička, keď bojujete s prechladnutím, infekciou horných dýchacích ciest, žalúdočným vredom či obličkovými kameňmi.

Ak chcete svojmu telu dodať najviac vitamínov a minerálov, najlepšie je konzumovať brusnice čerstvé alebo sušené. V jesennom a zimnom období sa však oplatí siahnuť aj po mrazených brusniciach a pripraviť si z nich výborný džem. Ako na to?

Brusnice, bohaté na vitamíny C, E, K a minerály ako draslík a mangán, podporujú zdravie močového, obehového a tráviaceho systému.
Foto: shutterstock/Anna Shepulova

Brusnicový džem – recept

Na prípravu brusnicového džemu potrebujeme len pár surovín. Tu sú:

  • brusnice – mrazené alebo čerstvé – 1 kg,
  • cukor – 300 g,
  • jeden pohár vody
  • želatína – dve čajové lyžičky.

Brusnicový džem – spôsob prípravy:

  1. Brusnice dôkladne umyte pod tečúcou vodou a zbavte ich nečistôt, napr. lístia.
  2. Do väčšieho hrnca nasypeme cukor, zalejeme vodou a premiešame.
  3. Zapnite horák pod hrncom a priveďte vodu s cukrom do varu.
  4. Pridáme brusnice (voliteľne ich môžeme najskôr pomlieť na menšie kúsky) a všetko varíme na miernom ohni asi 20 minút – kým brusnice nezmäknú.
  5. Želatínu rozpustite v malom množstve vody podľa pokynov výrobcu.
  6. Do hrnca s brusnicami vlejeme rozpustenú želatínu a poriadne premiešame.
  7. Teplý džem nalejte do čistých a sterilizovaných pohárov a dôkladne ich uzavrite.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vyskúšajte ho raz a na makový koláč vašej babičky zabudnete. Bude šťavnatý, ak nevynecháte tento krok

Toto budú palacinky vášho života. Pridajte do cesta sladký prášok a už nikdy ich nebudete robiť inak


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Takto odstránite aj najodolnejšie škvrny z obrusu. Na druhý deň sviatkov bude opäť snehobiely

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Towfiqu ahamed barbhuiya). Sviatočná hostina sa môže v okamihu zmeniť na katastrofu, keď sa na váš biely obrus vyleje…

Pôsobí ako zlato na pečeň a chutí ako vajce! Stačí štipka k raňajkám

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ana_Malee). Tento málo známy poklad z Indie a Havaja môže zásadne zlepšiť vaše trávenie a zdravie pečene. Pritom stačí…

Je potrebné umývať ľadový šalát? Mnoho ľudí robí túto chybu. Zelenina sa tak rýchlejšie kazí

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/220 Selfmade studio). Ako dlho vydrží ľadový šalát? Túto otázku si kladie mnoho ľudí, ktorým sa zelenina pokazila už…

Nikdy nerobte toto s medom! Obľúbený zvyk vás môže pripraviť o všetky jeho cenné vlastnosti

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek). Med je prírodný poklad plný zdraviu prospešných látok. Mnohí z nás ho však používajú spôsobom, ktorý ničí jeho…

Ako sa vyrába vyčistené maslo a čím sa líši od bežného masla? Všetko, čo potrebujete vedieť

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indre Pau). Ako sa vyrába vyčistené maslo a ako ho používate v kuchyni? Takéto maslo sa často objavuje v…

Auto Trendy

Big Bud 747: Obrovský kolos, ktorý prepisuje zákony poľnohospodárstva

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si stroj veľký ako dom, s motorom silnejším než má Formule 1 a pneumatikami vyššími než dospelý človek. Nie, nehovoríme o žiadnom fantastickom vynáleze…

Motorkári versus vodiči áut: Kto robí viac chýb a kto za ne platí životom?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Cesty sú každodenným bojiskom plným nepozornosti, riskovania a chýb, ktoré môžu mať tragické následky. Motorkári sú často označovaní za hazardérov, no štatistiky ukazujú, že za…

Veľký súboj pneumatík: Zosadila pneumatika Pirelli kráľa menom Michelin?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Pneumatiky Michelin už roky kraľujú na trhu vysokovýkonných pneumatík, no zdá sa, že ich vláda môže byť ohrozená. Nový test odhalil, že Pirelli prichádza so…

Pekelná jama uprostred púšte: Ohnivý kráter horí už 50 rokov a vedci nevedia, ako ho uhasiť

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde zem doslova horí pod nohami, kde plamene šľahajú z obrovskej diery v zemi už päť desaťročí bez prestávky. Nie, nie je…

Radar vás odhalí skôr, než stihnete brzdou zachrániť situáciu!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Mnohí vodiči si stále myslia, že rýchle zabrzdenie ich zachráni pred pokutou. Ale moderné technológie im ukazujú červenú! Nové radary Policajného zboru dokážu zaznamenať rýchlosť…

Americký sen na čínskych cestách končí: Ford zastavuje dodávky do Číny

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Obchodná vojna medzi USA a Čínou začína naberať na obrátkach. Po prísnych clách zo strany Spojených štátov odpovedala Čína rovnakou mincou, čo donútilo aj amerického…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov