Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Instantný pórový šalát môjho francúzskeho priateľa Pierra. Žiadny hosť mu neodolá

9.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/greatstockimages). Ondreja budeme čoskoro oslavovať. Na stretnutie s priateľmi je dobré pripraviť ľahké predjedlá. Toto je šalát môjho francúzskeho priateľa s pórom a vajíčkami...

9.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/greatstockimages).

Ondreja budeme čoskoro oslavovať. Na stretnutie s priateľmi je dobré pripraviť ľahké predjedlá. Toto je šalát môjho francúzskeho priateľa s pórom a vajíčkami v zálievke, ktorý poteší najmä milovníkov francúzskej kuchyne. Pozrite si jednoduchý recept.

Instantný pórový šalát môjho francúzskeho priateľa Pierra. Žiadny hosť mu neodolá.
Foto: shutterstock/greatstockimages

Francúzska kuchyňa je známa svojimi ľahkými predjedlami, ktoré úspešne nahrádzajú ťažké mäsové jedlá. Pórový šalát s vinaigrette je presne taký. O recept sa podelil môj francúzsky priateľ Pierre, a preto sa ho oplatí podávať na najbližšom stretnutí s priateľmi. Tejto kombinácii ingrediencií neodolá žiadny hosť. 

Prísady na pórový šalát v zálievke

Hlavnými surovinami sú pór, ktorý sa výborne hodí k vajíčkam a zálivke. Táto zálievka sa pripravuje kombináciou vínneho octu, olivového oleja a dijonskej horčice.

Vznikne emulzia s výraznou chuťou, ktorá sa výborne hodí k póru. Nesmieme zabudnúť ani na základné korenie, ktoré jedlo dotvára.

Aké ingrediencie teda potrebujeme na prípravu šalátu s pórovou zálievkou môjho francúzskeho priateľa? Tu je ich zoznam:

  • 6 pórov;
  • 3 vajcia uvarené natvrdo;
  • 4 polievkové lyžice vínneho octu;
  • 1 čajová lyžička dijonskej horčice;
  • 200 ml olivového oleja;
  • korenie: soľ, korenie podľa potreby.

Vínny ocot môžete nahradiť jablčným octom. Ak nemáme dijonskú horčicu, môžeme použiť inú, ale musí byť pikantná.

Pierrov recept na pórový šalát so zálievkou

Prípravu šalátu s pórom v zálievke podľa Pierra začneme tým, že zelenine odrežeme zelené časti – ponecháme len biele časti. Každý z nich rozrežte pozdĺžne, ale nie až na doraz.

Pór dôkladne opláchnite pod studenou vodou a 20 minút varte v pare, kým nezmäkne. Dbajte na to, aby sa úplne nerozpadol.

V ďalšom kroku pripravíme omáčku vinaigrette. Najprv zmiešame vínny ocot s trochou soli, aby sa rozpustil. Potom pridáme horčicu a opäť všetko premiešame. Potom pomaly prilievame olivový olej a tekutinu neustále miešame. Tým sa vytvorí emulzia.

Predvarený pór rozložíme na tanier rezmi nahor (môžeme ho aj nakrájať). Zeleninu zalejte omáčkou a posypte korením. Nakoniec nastrúhajte vajcia a posypte nimi šalát.

Dobrú chuť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto nenápadná zelenina je pokladom vitamínov. Slováci ju jedia príliš zriedkavo

Na niekoľko minút vložte do rúry. Chrumkavá desiata, ktorú môžete jesť bez výčitiek svedomia


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Takto odstránite aj najodolnejšie škvrny z obrusu. Na druhý deň sviatkov bude opäť snehobiely

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Towfiqu ahamed barbhuiya). Sviatočná hostina sa môže v okamihu zmeniť na katastrofu, keď sa na váš biely obrus vyleje…

Pôsobí ako zlato na pečeň a chutí ako vajce! Stačí štipka k raňajkám

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ana_Malee). Tento málo známy poklad z Indie a Havaja môže zásadne zlepšiť vaše trávenie a zdravie pečene. Pritom stačí…

Je potrebné umývať ľadový šalát? Mnoho ľudí robí túto chybu. Zelenina sa tak rýchlejšie kazí

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/220 Selfmade studio). Ako dlho vydrží ľadový šalát? Túto otázku si kladie mnoho ľudí, ktorým sa zelenina pokazila už…

Nikdy nerobte toto s medom! Obľúbený zvyk vás môže pripraviť o všetky jeho cenné vlastnosti

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek). Med je prírodný poklad plný zdraviu prospešných látok. Mnohí z nás ho však používajú spôsobom, ktorý ničí jeho…

Ako sa vyrába vyčistené maslo a čím sa líši od bežného masla? Všetko, čo potrebujete vedieť

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indre Pau). Ako sa vyrába vyčistené maslo a ako ho používate v kuchyni? Takéto maslo sa často objavuje v…

Auto Trendy

Big Bud 747: Obrovský kolos, ktorý prepisuje zákony poľnohospodárstva

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si stroj veľký ako dom, s motorom silnejším než má Formule 1 a pneumatikami vyššími než dospelý človek. Nie, nehovoríme o žiadnom fantastickom vynáleze…

Motorkári versus vodiči áut: Kto robí viac chýb a kto za ne platí životom?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Cesty sú každodenným bojiskom plným nepozornosti, riskovania a chýb, ktoré môžu mať tragické následky. Motorkári sú často označovaní za hazardérov, no štatistiky ukazujú, že za…

Veľký súboj pneumatík: Zosadila pneumatika Pirelli kráľa menom Michelin?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Pneumatiky Michelin už roky kraľujú na trhu vysokovýkonných pneumatík, no zdá sa, že ich vláda môže byť ohrozená. Nový test odhalil, že Pirelli prichádza so…

Pekelná jama uprostred púšte: Ohnivý kráter horí už 50 rokov a vedci nevedia, ako ho uhasiť

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde zem doslova horí pod nohami, kde plamene šľahajú z obrovskej diery v zemi už päť desaťročí bez prestávky. Nie, nie je…

Radar vás odhalí skôr, než stihnete brzdou zachrániť situáciu!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Mnohí vodiči si stále myslia, že rýchle zabrzdenie ich zachráni pred pokutou. Ale moderné technológie im ukazujú červenú! Nové radary Policajného zboru dokážu zaznamenať rýchlosť…

Americký sen na čínskych cestách končí: Ford zastavuje dodávky do Číny

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Obchodná vojna medzi USA a Čínou začína naberať na obrátkach. Po prísnych clách zo strany Spojených štátov odpovedala Čína rovnakou mincou, čo donútilo aj amerického…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov