9.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nataliya Arzamasova).
Brokolicová krémová polievka je takmer dokonalý recept. Nielenže je skutočne chutná, ale jej príprava je rýchla a jednoduchá a je sýtejšia ako mnohé hrachové polievky. Ako pripraviť tú najlepšiu brokolicovú krémovú polievku? Pridanie syra je posvätné.
Brokolicová polievka je záchranca, keď nemáte čas variť fantastické jedlá alebo sa chystáte na večierok či rodinnú udalosť a nestíhate. Je výborná, ale ak do nej nepridáte francúzsky syr, môže vyjsť trochu fádna. Nebojte sa a prihoďte do polievky dva plátky syra camembert – všetci vám určite zatlieskajú.
Brokolicová krémová polievka. Ideálna na každodenné i slávnostné príležitosti
Ingrediencie:
- 1 veľká brokolica alebo dve menšie brokolice (približne 1 kg),
- 2 plátky syra camembert (približne 250 g),
- 1,5 l zeleninového vývaru,
- 1 cibuľa,
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- 2 väčšie, najlepšie múčnaté zemiaky,
- soľ, korenie, prípadne štipka muškátového orieška,
- olej alebo maslo na smaženie.
Brokolicová polievka s camembertom – ako na to:
- Pripravte si hrniec a rozohrejte v ňom lyžicu masla alebo 2 lyžice oleja. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a zemiaky nakrájané na kocky. Smažte na pomerne silnom plameni. Keď zhnednú, pridajte cesnak a smažte ešte minútu.
- Brokolicu rozdeľte na ružičky a pridajte do hrnca. Brokolicu zalejte horúcim vývarom a varte, kým zelenina nezmäkne.
- Odlúpnite vrchnú vrstvu syra camembert a pridajte stred. Podľa chuti dochuťte soľou a korením a prípadne aj muškátovým orieškom.
- Všetko rozmixujte tyčovým mixérom na hladký krém. Podávajte s bylinkovými krutónmi alebo lupienkami zo slaniny alebo inej údeniny.
Do brokolicovej polievky môžete pridať 33 % smotanu, vďaka ktorej bude polievka oveľa krémovejšia. Môžete do nej pridať aj trochu čili vločiek. Dávajte si však pozor na množstvo, aby pikantnosť neprevážila nad chuťou syra.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vezmite si zemiaky, slaninu a biely nápoj. Tento recept je majstrovským dielom chuti a je lacný
Najlepší recept na cesnakovú polievku. Vývar obohacujem nátierkou na chlieb
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.