Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Pri pečení piškóty už nestresujem. Pridám dve polievkové lyžice tejto tekutiny a viem, že neklesne

9.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evgeniya Sheydt). Piškóta je recept, ktorý by mal byť v každej knihe receptov. Bohužiaľ, môže byť rozmarná a niekedy sa prepadne alebo popraská. Dnes...

9.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evgeniya Sheydt).

Piškóta je recept, ktorý by mal byť v každej knihe receptov. Bohužiaľ, môže byť rozmarná a niekedy sa prepadne alebo popraská. Dnes vám dáme niekoľko tipov, ako to napraviť. Jediné, čo musíte urobiť, je pridať do cesta trochu tekutiny, ktorú máte pravdepodobne v kredenci.

Piškóta je recept, ktorý by mal byť v každej knihe receptov. Bohužiaľ, môže byť rozmarná a niekedy sa prepadne alebo popraská.
Foto: shutterstock/Evgeniya Sheydt

Recept na piškótový koláč je absolútne posvätný pre každého milovníka alebo milovníčku domáceho pečenia. Z piškótového cesta môžete pripraviť množstvo koláčov a tých najchutnejších tort a pudingových rolád, ale najprv musíte upiecť piškótu a práve tu sa začína kameň úrazu. Nanešťastie, piškóta zvykne najprv krásne narásť a potom po vybratí z rúry klesnúť, čím účinne pokazí náladu každej dáme (a pánovi) v dome. A pritom existuje veľmi jednoduchý spôsob, ako tomu zabrániť. Stačí pridať trošku octu. Nebojte sa, že sa kyslá chuť prenesie na koláč – nepríjemná vôňa bude nepostrehnuteľná a ocot koláču len dodá oživenie.

Recept na piškótu ako z cukrárne. Neexistuje možnosť, že sa prepadne

Ingrediencie:

  • 6 veľkých vajec,
  • 1 plná šálka cukru,
  • 1 šálka múky, najlepšie tortovej,
  • pol šálky zemiakovej múky,
  • 2 neúplné lyžice octu,
  • štipka soli.
Nanešťastie, piškóta zvykne najprv krásne narásť a potom po vybratí z rúry klesnúť. A pritom existuje veľmi jednoduchý spôsob, ako tomu zabrániť. Stačí pridať trošku octu.
Foto: shutterstock/Anastasia_Panait

Šesťvaječná piškóta – ako na to:

  1. Predtým, ako začnete, sa uistite, že všetky prísady majú izbovú teplotu. Vajíčka preto vopred vyberte z chladničky, aby sa trochu zohriali.
  2. Pripravte si misu. Oddeľte bielka od žĺtkov. Žĺtky zmiešajte s octom a práškom do pečiva. Bielka vyšľahajte do tuhej peny spolu s cukrom a soľou. Nezabudnite pridávať cukor po častiach.
  3. Keď vznikne ľahká a lesklá pena, pridajte žĺtky a znova premiešajte. Potom po častiach pridávajte múku a zemiakovú múku a miešajte na nízkych otáčkach.
  4. Pripravte si formu na pečenie a dno vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Strany nemastíme – piškótový koláč musí „vyliezť“. Potom nalejte cesto do formy a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte približne 35 minút.

Po upečení nechajte piškótu odpočívať s pootvorenými dvierkami rúry. Po úplnom vychladnutí piškótu nakrájajte na potrebné vrstvy.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto budú palacinky vášho života. Pridajte do cesta sladký prášok a už nikdy ich nebudete robiť inak

Vyskúšajte ho raz a na makový koláč vašej babičky zabudnete. Bude šťavnatý, ak nevynecháte tento krok


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Pôsobí ako zlato na pečeň a chutí ako vajce! Stačí štipka k raňajkám

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ana_Malee). Tento málo známy poklad z Indie a Havaja môže zásadne zlepšiť vaše trávenie a zdravie pečene. Pritom stačí…

Je potrebné umývať ľadový šalát? Mnoho ľudí robí túto chybu. Zelenina sa tak rýchlejšie kazí

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/220 Selfmade studio). Ako dlho vydrží ľadový šalát? Túto otázku si kladie mnoho ľudí, ktorým sa zelenina pokazila už…

Nikdy nerobte toto s medom! Obľúbený zvyk vás môže pripraviť o všetky jeho cenné vlastnosti

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek). Med je prírodný poklad plný zdraviu prospešných látok. Mnohí z nás ho však používajú spôsobom, ktorý ničí jeho…

Ako sa vyrába vyčistené maslo a čím sa líši od bežného masla? Všetko, čo potrebujete vedieť

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indre Pau). Ako sa vyrába vyčistené maslo a ako ho používate v kuchyni? Takéto maslo sa často objavuje v…

Túto časť avokáda nevyhadzujte. Je to skutočná výživová bomba pre rastliny

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jojo Photos). Existuje mnoho spôsobov, ako znížiť množstvo organického odpadu v domácnosti. Ďalším produktom, ktorý nemusí ísť do koša,…

Auto Trendy

Motorkári versus vodiči áut: Kto robí viac chýb a kto za ne platí životom?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Cesty sú každodenným bojiskom plným nepozornosti, riskovania a chýb, ktoré môžu mať tragické následky. Motorkári sú často označovaní za hazardérov, no štatistiky ukazujú, že za…

Veľký súboj pneumatík: Zosadila pneumatika Pirelli kráľa menom Michelin?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Pneumatiky Michelin už roky kraľujú na trhu vysokovýkonných pneumatík, no zdá sa, že ich vláda môže byť ohrozená. Nový test odhalil, že Pirelli prichádza so…

Pekelná jama uprostred púšte: Ohnivý kráter horí už 50 rokov a vedci nevedia, ako ho uhasiť

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde zem doslova horí pod nohami, kde plamene šľahajú z obrovskej diery v zemi už päť desaťročí bez prestávky. Nie, nie je…

Radar vás odhalí skôr, než stihnete brzdou zachrániť situáciu!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Mnohí vodiči si stále myslia, že rýchle zabrzdenie ich zachráni pred pokutou. Ale moderné technológie im ukazujú červenú! Nové radary Policajného zboru dokážu zaznamenať rýchlosť…

Americký sen na čínskych cestách končí: Ford zastavuje dodávky do Číny

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Obchodná vojna medzi USA a Čínou začína naberať na obrátkach. Po prísnych clách zo strany Spojených štátov odpovedala Čína rovnakou mincou, čo donútilo aj amerického…

Otváraš dvere auta nesprávnou rukou? Táto chyba môže stáť niekoho život!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Otváranie dverí auta – zdá sa, že banálna činnosť, ktorú robíme automaticky, však? Avšak, vedeli ste, že nesprávna ruka môže spôsobiť vážnu nehodu a ohroziť…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov