10.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nová Afrika).
Niektoré nápady na rýchly obed alebo večeru vôbec nemusia znamenať mizerné jedlá. Aby ste neupadli do rutiny, máme pre vás jednoduchý recept na krémovú kukuričnú polievku. Je ideálna na jeseň, zahreje a poteší svojou krémovou konzistenciou.
Je nielen chutný, ale aj prekvapivo jednoduchý na prípravu. Nepotrebujeme veľa ingrediencií, aby sme vykúzlili lahodnú večeru, ktorá si podmaní chuťové poháriky aj vyberavých jedákov. Kukuričná polievka funguje dobre ako samostatné jedlo, ale je aj fantastickou prílohou k mäsitým hlavným chodom, ako je napríklad dobrý steak alebo pečené kurča. Môžete ju podávať v rôznych verziách, napríklad so syrovým alebo cesnakovým chlebom, ktorý zvýši pocit sýtosti.
Ako pripraviť kukuričnú polievku? Jednoduchý recept s 3 ingredienciami
Kukuričnú polievku som vždy milovala pre jej rýchlu prípravu a nekomplikovaný proces varenia. Najlepšie na tom je, že môj recept si vyžaduje len tri prísady, ktoré máme prakticky vždy v kuchynských skrinkách alebo v špajzi. Vychádza šialene krémová a bez pridania smotany. Reč je o kukurici z konzervy (môžete použiť aj čerstvú alebo mrazenú kukuricu), mlieku a kocke masla.
- Kukuričné zrná – 400 g,
- Maslo – 1-2 polievkové lyžice (približne 20-30 g),
- Mlieko – 500 ml.
Recept na krémovú kukuričnú polievku. Potrebujete menej ako 20 minút
Postup prípravy polievky je jednoduchý a obmedzený na štyri kroky. Len s minimálnym úsilím budete mať misku chutnej a hrejivej polievky, ktorú môžete podávať ako predjedlo alebo večeru. Hoci je recept jednoduchý a neobsahuje žiadne korenie, pre pikantnosť môžete pridať vločky červenej papriky alebo údenú papriku.
- Kukuričné zrná opečte na masle. Robte to pomaly a jemne. Je dôležité variť kukuričné zrná, kým sa neodparí všetka vlhkosť, aby mohli zhnednúť. Tento proces je kľúčový pre zvýraznenie prirodzenej chuti.
- Opečené kukuričné zrná rozmixujte v mixéri s mliekom. Obsah škrobu prispeje k mierne hustej konzistencii pri mixovaní.
- Polievku uvarte na požadovanú hustotu. (Ak chcete, aby bola polievka mierne hustá, môžete ju ďalej variť. Ak však chcete redšiu konzistenciu, pridajte viac mlieka alebo vody).
- Nakoniec polievku dochuťte soľou a korením a ozdobte pažítkou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Keď nemám čas, pripravím si túto lahodnú zelenú polievku. Pridanie syra je ako čerešnička na torte
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.