10.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/úIgor Dutina).
Rebierka na americký spôsob sú jedlom, ktoré si získalo srdcia milovníkov mäsa na celom svete. Čím sú také výnimočné? Tajomstvo spočíva v správnej marináde a dlhom procese jej vstrebávania.
Ak hľadáte inšpiráciu na chutnú večeru, rebierka na americký spôsob budú ideálnou voľbou. O suchosti tu nemôže byť ani reči, pretože pokrm sa vyznačuje jemným a šťavnatým mäsom. Kľúčovým prvkom tohto receptu je domáca BBQ omáčka, ktorá jedlu dodáva chuť a hĺbku. Príprava si vyžaduje trochu trpezlivosti, ale konečný výsledok odmení každú vynaloženú námahu.
Rebierka v americkom štýle. Vždy budete olizovať prsty. Je to vďaka marináde
Základom všetkých rebier je dobrá marináda. Správne pripravená im môže dodať extra originálnu chuť. Tá zo sójovej omáčky, medu a korenia patrí medzi moje najobľúbenejšie. Vďaka nej je mäso výrazné.
Ingrediencie:
- 1,5 kg bravčových rebier,
- 250 ml kečupu,
- 100 g hnedého cukru,
- 30 ml jablčného octu,
- 3 PL sójovej omáčky,
- 1 PL dijonskej horčice,
- lyžica medu,
- čajová lyžička údenej papriky,
- pol čajovej lyžičky granulovaného cesnaku,
- ½ čajovej lyžičky cibuľového prášku,
- 1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia,
- soľ a korenie podľa chuti.
Šťavnaté, aromatické a neskutočne chutné. Potrebujú čas, aby sa tak vydarili
Príprava rebier na americká spôsob si vyžaduje určitý čas, ale práve dlhé marinovanie dodáva mäsu vôňu a šťavnatosť. Hoci tento proces môže byť časovo náročný, konečný výsledok určite poteší chuťové bunky.
Spôsob prípravy:
- Vo veľkej miske zmiešajte kečup, cukor, jablčný ocot, sójovú omáčku, horčicu, med, údenú papriku, cesnak, cibuľu a kajenské korenie. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Prísady dobre premiešajte, aby sa spojili.
- Rebierka umyte a osušte papierovou utierkou. Teraz ich vložte do veľkého vrecka na zips alebo do misky a zalejte ich pripravenou marinádou, pričom mäso dôkladne potrite. Uzavrite (alebo prikryte) a vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie však na celú noc. Takto mäso dobre absorbuje chute.
- Keď je mäso namarinované, predhrejte rúru na 150 °C. Rebierka vyberte z marinády (ale nechajte si ju) a vložte ich do rúry. Prikryte ich alobalom a pečte približne 2 hodiny.
- Po 2 hodinách zvýšte teplotu rúry na 200 °C. Rebierka vyberte, polejte zachovanou marinádou a vložte späť do rúry, nezakryté. Pečte ďalších 30 – 40 minút, kým rebierka nie sú zlatisté a mierne chrumkavé.
- Po upečení mäso vyberte a nechajte niekoľko minút odpočívať. Nakrájajte na porcie a podávajte. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nalejte do vývaru. Polievka bude chutná a číra ako nikdy. Nikto si nebude pýtať maggi
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.