13.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MarinaKo).
Všetko, čo potrebujete, sú ingrediencie, ktoré určite máte doma, a tieto jednoduché muffiny sa podaria aj tým, ktorí si v kuchyni môžu uvariť len vodu na čaj. Stačí jedna miska, pár ingrediencií a chutné, mäkké muffiny s pudingom budú hotové!
O variácie na tému muffinov nie je núdza. Dajú sa piecť prakticky so všetkými možnými príchuťami, s ovocím, zaváraninami, polevami a krémami. Už dávno nezdobia len stoly na detských oslavách. Často nahrádzajú narodeninové torty, pretože sa pohodlnejšie podávajú a sú „záchranou“ pre neohlásených hostí.
Dajú sa však pripraviť bez použitia mixéra, bez toho, aby ste zašpinili hromady riadu a strávili veľa času prípravou a nákupmi? Určite! Môj recept sa osvedčuje už roky. Keď mám chuť na niečo sladké, radšej vytiahnem zo skríň múku a cukor a pripravím puding, ako by som mala bežať do pekárne alebo obchodu kúpiť hotové veci. Pozrite si ho a určite si tento recept zapíšte, pretože keď ho raz vyskúšate, určite sa k nemu budete často vracať.
Najjednoduchšie muffiny s pudingom
Na prípravu expresných muffinov potrebujete len základné suroviny, ktoré máte vždy doma, jednu veľkú misu, formu na muffiny alebo papierové košíčky a lyžicu. Znie to neuveriteľne? A predsa!
Ingrediencie:
- 2 šálky múky
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1 šálka cukru
- 1 vajce
- 1 pohár mlieka
- pol kocky rozpusteného masla alebo ¾ šálky oleja
- 1 puding akejkoľvek príchute
Príprava:
- Všetko, čo musíte urobiť, je spojiť všetky ingrediencie dohromady. Pomocou lyžice, špachtle, stierky – na tom nezáleží. Dôležité je miešať len dovtedy, kým sa ingrediencie nespoja, nie príliš dlho, inak hrozí, že sa vám koláčik rozpadne. Koláčiky nemajú radi „premiešané“ cesto.
- Po premiešaní by malo mať veľmi hustú konzistenciu, aby sa po položení na lyžicu nevylialo.
- Medzitým predhrejte rúru na 180 stupňov a pripravte puding ako zvyčajne, len znížte množstvo mlieka. Namiesto pol litra uvedeného na obale pripravte prášok v menšom množstve – 350 ml alebo 400 ml. Musí byť hustejšie, aby sa zmes nezriedila.
- Do formy na muffiny dajte lyžicu cesta, potom lyžicu pudingu (môže byť teplý) a prikryte ďalšou lyžicou cesta.
- Pečte asi 20 minút, kým nezhnedne.
Záleží len na našej fantázii, či na vrch dáme šľahačku alebo krém, prípadne polevu?
- Do náplne môžeme pridať aj kopcovitú polievkovú lyžicu kakaa, aby sme získali tmavé čokoládové koláčiky.
- Zaujímavou alternatívou pudingovej náplne by bolo dať do stredu kocku mliečnej čokolády.
Tento základný recept si priam žiada, aby ste s ním experimentovali!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Muffiny navždy prilepené na papieri? Moja svokra má trik s posýpkou. Teraz nezostane ani omrvinka
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.