14.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natalia Wimberley).
Nátierka na sendviče je príjemnou zmenou oproti tradičnému chlebu so šunkou a syrom. Čo používate na prípravu sendvičovej nátierky? Určite máte túto surovinu vo svojej chladničke. Stačí chvíľka práce a chutné občerstvenie je hotové.
Receptov na sendvičové nátierky je veľa a väčšina z nich je založená na avokáde, vajciach alebo rybách. Tentoraz sa rozhodnite pre niečo iné. Túto nátierku pripravíte za pár minút, ale určite poteší každého v dome. Bude sa hodiť aj ku chrumkavej zelenine alebo domácemu chlebu, keď sa stretnete s priateľmi.
Z čoho sa pripravuje najlepšia nátierka na sendviče? Tu je návod, ako si spestriť raňajky
Ako jednoducho oživiť nudné sendviče? Ukázalo sa, že z paradajok si môžete pripraviť lahodnú nátierku. Oplatí sa ich jesť, pretože sú zdrojom:
- vitamínov C, A, E a K a vitamínov skupiny B,
- navyše obsahujú zinok, meď, chróm, železo, draslík a horčík.
Ako pripraviť paradajkovú nátierku na sendviče? Geniálnu desiatu si pripravíte za okamih
Na prípravu chutnej paradajkovej nátierky potrebujete:
- päť paradajok,
- dva alebo tri strúčiky cesnaku,
- čerstvá bazalka,
- pol čajovej lyžičky štipľavej papriky,
- soľ a korenie,
- olej.
Príprava nátierky je triviálna a určite ju zvládne aj začínajúci kuchár. Nezabudnite však, že paradajky by mali byť vopred sparené a olúpané.
- Paradajky nakrájajte na kocky a bazalku nasekajte.
- Cesnak pretlačte cez lis a osmažte na rozpálenom oleji.
- Keď je ľahko osmažený, pridajte paradajky a bazalku, osoľte a okoreňte korením a paprikou podľa chuti.
- Dusíme za občasného miešania, kým sa voda z paradajok neodparí.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zabudnuté mäso na vývar. Za čias socializmu vládlo v našich kuchyniach
Najlepšia nátierka na sendviče za 5 minút. Už žiadne kupovanie syra alebo údenín
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.