15.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view).
Spôsob na číry vývar pomôže, aby bol vývar čo najčistejší. A hoci vzhľad polievky nemá vplyv na jej chuť, niektorí ľudia majú radi, keď je na ich tanieri dokonale priehľadná tekutina. Tento efekt je možné dosiahnuť bez veľkej námahy. Tajomstvo spočíva v istej prekvapivej prísade.
Väčšina ľudí bude nepochybne poukazovať na zber nečistôt ako na najlepší spôsob, ako vyčistiť vývar. A áno, bez neho sa nezaobídete, ale ani to nezaručuje čírosť. Pre istotu sa oplatí použiť trik:
- Do vývaru pridajte pohár studenej vody alebo vhoďte pár kociek ľadu.
Ďalší zaujímaví spôsob spočíva v použití vaječného bielka:
- 1 – 2 bielka vyšľahané do nadýchanej konzistencie,
- Vhoďte do vývaru, premiešajte.
- Odstráňte zbytočnú penu,
- Vývar preceďte cez utierku.
Na tomto mieste je potrebné zdôrazniť, že na zakalenom vývare nie je nič zlé. Navyše, pena vo vývare mu dodáva ďalšiu hodnotu a posilňuje jeho chuť. Samozrejme, vyzerá tak, ako vyzerá, a pre niektorých je takáto polievka menej chutná.
- Pri varení vývaru pamätajte na to, že mäso treba vložiť do studenej vody a varič nastaviť na nízky stupeň.
- Vývar by sa mal variť dlho a pomaly, aby sa do neho dostalo čo najviac hodnotných látok.
- Zeleninu vložte do hrnca až neskôr, aby sa nerozvarila a nestratila všetku svoju hodnotu.
- Soľ sa pridáva na konci.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nakrájam, okorením a dám do pohára. Nie je možné nezjesť to všetko naraz
Nemusíte kupovať. Prepustené maslo vyrobíte veľmi ľahko, ale pamätajte na toto pravidlo
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.