15.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view).
Bravčové rezne a mleté mäso sú najčastejšie jedlá na slovenských stoloch. Dnes sa pozrieme bližšie na morčacie rezne. Tento recept vyvolal medzi mojou rodinou a priateľmi rozruch kvôli šťavnatému mäsu a šialene prepečenému vrchu.
Morčacie rezne sú skvelým nápadom na každodennú večeru aj na väčšie posedenie počas sviatkov a iných osláv. Väčšina z nás ich pripravuje takmer identicky ako bravčové rezne – filé nakrájame na plátky, zľahka ich roztlačíme a obalíme vo vajíčku a strúhanke. Dnes to však urobíme trochu inak.
Pred časom som narazila na recept na rezne na parížsky spôsob. Do cestíčka sa nepridáva strúhanka, iba horčica a majonéza. Ja som okrem horčice pridala aj trochu syra. Výsledok šokoval aj môjho otca, najväčšieho milovníka bravčového mäsa na svete.
Morčacie rezne v nezvyčajnom cestíčku. Olizovanie prstov je slabé slovo
Zloženie:
- približne 1 kg filé z morčacích pŕs
- pol šálky mlieka
- 1 vajce
- 2 lyžice majonézy
- 1 vrchovatá polievková lyžica horčice
- 3-4 lyžice strúhaného syra, môže byť parmezán
- pšeničná hladká múka (približne 1/3 šálky)
- soľ a korenie
- sušená cibuľa
- trochu sušeného tymiánu
- olej na vyprážanie
Morčacie rezne – ako na to?
- Mäso očistite od blán a nakrájajte na pomerne tenké plátky. Môžete ich nakrájať priečne alebo diagonálne. Ak ste v niektorom bode nakrájali príliš hrubé mäso, jemne ho roztlačte päsťou. Netlčte tĺčikom, pretože morčacie mäso je veľmi jemné.
- Každý plátok mäsa z oboch strán osolíme a okoreníme a korenie dôkladne votrieme. So soľou však buďte opatrní, pretože samotné cestíčko bude dosť slané od majonézy a parmezánu.
- Mlieko nalejte do misky, pridajte vajce, majonézu, horčicu a múku. Všetko vymiešajte na hladké, ale pomerne husté cestíčko. V prípade potreby pridajte viac múky.
- Do cestíčka pridajte lyžicu sušenej cibule, parmezán a tymián. Znovu premiešajte a namočte do neho každý kúsok morčacieho mäsa. Cestíčko by malo dôkladne pokryť mäso.
- Na panvici rozohrejte veľké množstvo tuku. Keď je horúce, vložte rezne do cestíčka a smažte ich z oboch strán dozlatista a do chrumkava.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na croissant pre zaneprázdnených. Potrebujete len 2 prísady a 20 minút
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.