Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Pripravovala som paradajkovú polievku a pridala som do nej nezvyčajnú prísadu. Výsledok ma takmer zrazil zo stoličky

16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Light Bulb Studio). Paradajková polievka sa dá pripraviť na veľa spôsobov, nielen zaliatím paradajkového pretlaku do vopred uvareného vývaru. V poslednom čase pripravujem paradajkovú...

16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Light Bulb Studio).

Paradajková polievka sa dá pripraviť na veľa spôsobov, nielen zaliatím paradajkového pretlaku do vopred uvareného vývaru. V poslednom čase pripravujem paradajkovú polievku od začiatku, pričom používam vývar z rebierok. Rozhodla som sa však prelomiť jednotvárnosť a otvorila som chladničku, aby som do polievky pridala niečo svoje. Do oka mi padla jedna malá nádobka.

Ako sa pripravuje paradajková polievka? Táto prísada sa výborne hodí.
Foto: shutterstock/Light Bulb Studio

Paradajková polievka je vždy dobrým nápadom na obed, a tak je to asi v každej rodine, vrátane tej našej. V skutočnosti je koľko rodín, toľko spôsobov, ako pripraviť paradajkovú polievku. Môj spôsob sa môže niekomu zdať zvláštny, inému záhadný, ale keď raz tento patent vyskúšate, budete nadšení. Rozhodla som sa, že svoju paradajkovú polievku ozvláštnim (nemám rada jemné a sladké polievky) a pridala som do nej strúhaný chren. Chuť sa zlepšila o sto percent a tento prídavok nadobro vyhnal obyčajnú smotanu.

Ako sa pripravuje paradajková polievka? Táto príloha sa výborne hodí

Ingrediencie:

  • 500 g bravčových rebierok,
  • 2 kuracie štvrte,
  • 2 mrkvy,
  • 1 väčší petržlen,
  • polovica zeleru,
  • pór,
  • 500 ml domácej paradajkovej passaty,
  • voliteľne niekoľko čajových lyžičiek paradajkového pretlaku,
  • 2-3 strúčiky cesnaku,
  • soľ, korenie, granulovaný cesnak, nové korenie, bobkový list,
  • 2 lyžice strúhaného chrenu,
  • obľúbené cestoviny alebo ryža,
  • nasekaná petržlenová vňať.
Pridaním chrenu ozvláštnite chuť paradajkovej polievky. Tato ingrediencia nadobro vyradila so zoznamu obyčajnú smotanu.
Foto: shutterstock/photocrew1

Paradajková polievka na rebierkach s chrenom – ako na to:

  • Očistite mäso, nakrájajte rebierka na menšie kúsky a zalejte ich asi štyrmi prstami vody. Priveďte do varu na miernom ohni. Keď sa naberie pena, odstráňte ju (hoci to nie je nevyhnutné). Pridáme niekoľko guľôčok nového korenia, 3 – 4 bobkové listy a soľ.
  • Zeleninu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky, cesnak môžeme pomlieť. Pridajte do vývaru a varte, kým mäso nezmäkne.
  • Do polievky pridajte paradajkovú passatu a ochuťte ju korením a cesnakom. Pridajte chren a priveďte do varu. V prípade potreby pridajte paradajkový pretlak. Podávajte s obľúbenými cestovinami alebo ryžou a ozdobte petržlenovou vňaťou.

Kto by čakal, že chren sa hodí nielen ku kolenu, ale aj ako doplnok k našej obľúbenej paradajkovej polievke? Aj mňa to spočiatku zaujalo, ale v kuchyni rada kombinujem a vznikajú tak chute, o ktorých moji príbuzní nemali ani tušenia a zvyčajne sú z nich nadšení.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zabudnuté mäso na vývar. Za čias socializmu vládlo v našich kuchyniach

Táto polievka zahreje lepšie ako vývar a chráni pred prechladnutím. Kľúčové sú korenia


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Je potrebné umývať ľadový šalát? Mnoho ľudí robí túto chybu. Zelenina sa tak rýchlejšie kazí

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/220 Selfmade studio). Ako dlho vydrží ľadový šalát? Túto otázku si kladie mnoho ľudí, ktorým sa zelenina pokazila už…

Nikdy nerobte toto s medom! Obľúbený zvyk vás môže pripraviť o všetky jeho cenné vlastnosti

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek). Med je prírodný poklad plný zdraviu prospešných látok. Mnohí z nás ho však používajú spôsobom, ktorý ničí jeho…

Ako sa vyrába vyčistené maslo a čím sa líši od bežného masla? Všetko, čo potrebujete vedieť

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indre Pau). Ako sa vyrába vyčistené maslo a ako ho používate v kuchyni? Takéto maslo sa často objavuje v…

Túto časť avokáda nevyhadzujte. Je to skutočná výživová bomba pre rastliny

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jojo Photos). Existuje mnoho spôsobov, ako znížiť množstvo organického odpadu v domácnosti. Ďalším produktom, ktorý nemusí ísť do koša,…

Pridajte toto do vody a škrupina z vajec sa sama odlúpi!

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/schankz) Tento jednoduchý trik vám navždy zmení spôsob, akým lúpete vajíčka. Zabudnite na poškodené bielko a frustrujúce odstraňovanie škrupiny…

Auto Trendy

Veľký súboj pneumatík: Zosadila pneumatika Pirelli kráľa menom Michelin?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Pneumatiky Michelin už roky kraľujú na trhu vysokovýkonných pneumatík, no zdá sa, že ich vláda môže byť ohrozená. Nový test odhalil, že Pirelli prichádza so…

Pekelná jama uprostred púšte: Ohnivý kráter horí už 50 rokov a vedci nevedia, ako ho uhasiť

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde zem doslova horí pod nohami, kde plamene šľahajú z obrovskej diery v zemi už päť desaťročí bez prestávky. Nie, nie je…

Radar vás odhalí skôr, než stihnete brzdou zachrániť situáciu!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Mnohí vodiči si stále myslia, že rýchle zabrzdenie ich zachráni pred pokutou. Ale moderné technológie im ukazujú červenú! Nové radary Policajného zboru dokážu zaznamenať rýchlosť…

Americký sen na čínskych cestách končí: Ford zastavuje dodávky do Číny

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Obchodná vojna medzi USA a Čínou začína naberať na obrátkach. Po prísnych clách zo strany Spojených štátov odpovedala Čína rovnakou mincou, čo donútilo aj amerického…

Otváraš dvere auta nesprávnou rukou? Táto chyba môže stáť niekoho život!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Otváranie dverí auta – zdá sa, že banálna činnosť, ktorú robíme automaticky, však? Avšak, vedeli ste, že nesprávna ruka môže spôsobiť vážnu nehodu a ohroziť…

Zázrak z kuchyne pre šoférov

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Daždivé rána často znamenajú pre vodičov jednu obrovskú nepríjemnosť – zahmlené okná. Neprehľadná viditeľnosť je nielen nepríjemná, ale aj nebezpečná. Vedeli ste však, že tento…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov