16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nadezhda Nesterova).
Ako sa pripravujú cibuľové krúžky? Zlatisté, chrumkavé zvonka a mäkké aj šťavnaté vo vnútri – sú také chutné, že je ťažké im odolať. Zistite, ktoré cibuľové krúžky budú najlepšie a aká poleva urobí toto slané občerstvenie hodné hriechu.
Cibuľové krúžky sú skutočným hitom na každej párty. Bez ohľadu na to, koľko ich pripravíte, vždy zmiznú v okamihu. Skvele sa hodia aj ako občerstvenie na filmový večer.
Ale pozor – ľahko sa dajú aj pokaziť. Príliš hrubá vrstva alebo nesprávna cibuľa a celý efekt sa stratí. Ak teda chcete na hostí pri večeri urobiť dojem, držte sa osvedčeného receptu.
Aký typ cibule je najlepší na cibuľové krúžky? Vyberte si konkrétnu odrodu
Základom chutných krúžkov je, samozrejme… cibuľa. Ale ktorú by ste si mali vybrať?
- Ak túžite po jemnej chuti, vyberte si bielu cibuľu alebo sladkú cukrovú odrodu. Tento druh zeleniny dodáva cibuľovým krúžkom jemnú chuť a dokonale sa hodí ku chrumkavej oblohe.
- Potom je čas na krájanie – tu sa oplatí zvoliť rovnomerné kolieska s dĺžkou približne pol centimetra. Tajomstvo dokonalej štruktúry spočíva práve v rovnomerných kolieskach, ktoré budú mať po usmažení mäkký vnútrajšok aj chrumkavú kôrku.
Keď je cibuľa hotová, je čas pustiť sa do cesta.
TIP! Ak sa chcete zbaviť štipľavej chuti cibule, ponorte ju na niekoľko minút do vody s kockami ľadu. Tento jednoduchý trik nielenže zjemní intenzitu cibule, ale zároveň jej dodá príjemnú šťavnatosť.
Ako pripraviť cibuľové krúžky? Tajomstvom je dokonalé cesto
Aby boli cibuľové krúžky nádherne chutné, cesto musí byť dobre pripravené. Najdôležitejšia je konzistencia – cesto by malo pripomínať hustú smotanu, ktorá rovnomerne obalí cibuľové krúžky.
Na ich prípravu budete potrebovať:
- šálku celozrnnej hladkej múky
- čajovú lyžičku prášku do pečiva
- pol čajovej lyžičky soli
- 3/4 šálky studenej perlivej vody
- pol šálky strúhanky
- 2 lyžice strúhaného parmezánu
- korenie podľa chuti: korenie, paprika a granulovaný cesnak
- olej na vyprážanie
Pri príprave cesta dbajte na jeho hustotu. Ak sa vám zmes zdá príliš riedka, pridajte trochu múky. Ak je príliš husté, pridajte trošku perlivej vody.
- V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva, soľou, paprikou korením a/alebo cesnakom.
- Za stáleho miešania potom pomaly prilievajte studenú perlivú vodu. Po jej pridaní bude cesto ľahké a nadýchané.
- Miešajte, kým nevznikne homogénna hmota, a na chvíľu odložte.
- Do panvice nalejte olej a zohrejte ho na približne 180 stupňov – príliš studený spôsobí, že disky nasiaknu tukom, a príliš horúci spôsobí, že sa cesto pripáli skôr, ako cibuľa zmäkne. Ak nemáte kuchynský teplomer, vhoďte do tuku malý kúsok chleba. Ak sa do 60 sekúnd začne smažiť a hnednúť, olej má správnu teplotu.
- Kúsky cibule potom namočte do cesta, obaľte v parmezáne a smažte 2-3 minúty z každej strany dozlatista.
- Po vybratí potom osušte na papierovej utierke. Vďaka tomu nebudú cibuľové krúžky nasiaknuté v oleji a budú aj príjemne chrumkavé. Podávajte napríklad s obľúbenými omáčkami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento trik používam vždy. Zemiakové placky sú zvonka chrumkavé a vnútri jemné a nadýchané
Ako sa smaží cibuľa, aby bola mäkká a zlatistá? Stačí štipka výrobku, ktorý máte na pracovnej doske
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.