Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Zvnútra sú vláčne a zvonka chrumkavé. Toto sú tie najlepšie cibuľové krúžky. Rozplývajú sa v ústach.

16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nadezhda Nesterova). Ako sa pripravujú cibuľové krúžky? Zlatisté, chrumkavé zvonka a mäkké aj šťavnaté vo vnútri – sú také chutné, že je ťažké im...

16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nadezhda Nesterova).

Ako sa pripravujú cibuľové krúžky? Zlatisté, chrumkavé zvonka a mäkké aj šťavnaté vo vnútri – sú také chutné, že je ťažké im odolať. Zistite, ktoré cibuľové krúžky budú najlepšie a aká poleva urobí toto slané občerstvenie hodné hriechu.

Cibuľové krúžky sú skutočným hitom na každej párty. Ale pozor – ľahko sa dajú pokaziť.
Foto: shutterstock/Nadezhda Nesterova

Cibuľové krúžky sú skutočným hitom na každej párty. Bez ohľadu na to, koľko ich pripravíte, vždy zmiznú v okamihu. Skvele sa hodia aj ako občerstvenie na filmový večer.

Ale pozor – ľahko sa dajú aj pokaziť. Príliš hrubá vrstva alebo nesprávna cibuľa a celý efekt sa stratí. Ak teda chcete na hostí pri večeri urobiť dojem, držte sa osvedčeného receptu.

Aký typ cibule je najlepší na cibuľové krúžky? Vyberte si konkrétnu odrodu

Základom chutných krúžkov je, samozrejme… cibuľa. Ale ktorú by ste si mali vybrať?

Základom chutných cibuľových krúžkov je cibuľa.
Foto: pexels.com/Karolina Grabowska
  • Ak túžite po jemnej chuti, vyberte si bielu cibuľu alebo sladkú cukrovú odrodu. Tento druh zeleniny dodáva cibuľovým krúžkom jemnú chuť a dokonale sa hodí ku chrumkavej oblohe.
  • Potom je čas na krájanie – tu sa oplatí zvoliť rovnomerné kolieska s dĺžkou približne pol centimetra. Tajomstvo dokonalej štruktúry spočíva práve v rovnomerných kolieskach, ktoré budú mať po usmažení mäkký vnútrajšok aj chrumkavú kôrku.

Keď je cibuľa hotová, je čas pustiť sa do cesta.

TIP! Ak sa chcete zbaviť štipľavej chuti cibule, ponorte ju na niekoľko minút do vody s kockami ľadu. Tento jednoduchý trik nielenže zjemní intenzitu cibule, ale zároveň jej dodá príjemnú šťavnatosť.

Ako pripraviť cibuľové krúžky? Tajomstvom je dokonalé cesto

Aby boli cibuľové krúžky nádherne chutné, cesto musí byť dobre pripravené. Najdôležitejšia je konzistencia – cesto by malo pripomínať hustú smotanu, ktorá rovnomerne obalí cibuľové krúžky.

Na ich prípravu budete potrebovať:

  • šálku celozrnnej hladkej múky
  • čajovú lyžičku prášku do pečiva
  • pol čajovej lyžičky soli
  • 3/4 šálky studenej perlivej vody
  • pol šálky strúhanky
  • 2 lyžice strúhaného parmezánu
  • korenie podľa chuti: korenie, paprika a granulovaný cesnak
  • olej na vyprážanie

Pri príprave cesta dbajte na jeho hustotu. Ak sa vám zmes zdá príliš riedka, pridajte trochu múky. Ak je príliš husté, pridajte trošku perlivej vody.

  1. V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva, soľou, paprikou korením a/alebo cesnakom.
  2. Za stáleho miešania potom pomaly prilievajte studenú perlivú vodu. Po jej pridaní bude cesto ľahké a nadýchané.
  3. Miešajte, kým nevznikne homogénna hmota, a na chvíľu odložte.
  4. Do panvice nalejte olej a zohrejte ho na približne 180 stupňov – príliš studený spôsobí, že disky nasiaknu tukom, a príliš horúci spôsobí, že sa cesto pripáli skôr, ako cibuľa zmäkne. Ak nemáte kuchynský teplomer, vhoďte do tuku malý kúsok chleba. Ak sa do 60 sekúnd začne smažiť a hnednúť, olej má správnu teplotu.
  5. Kúsky cibule potom namočte do cesta, obaľte v parmezáne a smažte 2-3 minúty z každej strany dozlatista.
  6. Po vybratí potom osušte na papierovej utierke. Vďaka tomu nebudú cibuľové krúžky nasiaknuté v oleji a budú aj príjemne chrumkavé. Podávajte napríklad s obľúbenými omáčkami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento trik používam vždy. Zemiakové placky sú zvonka chrumkavé a vnútri jemné a nadýchané

Ako sa smaží cibuľa, aby bola mäkká a zlatistá? Stačí štipka výrobku, ktorý máte na pracovnej doske


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Mäkký, vláčny a plný chuti. Pripravte si najlepší mandarínkový koláč za menej ako hodinu

16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lastavenka). Mandarínkový koláč je jednoduchý spôsob, ako si vychutnať sladkú pochúťku plnú osviežujúcej citrusovej chuti. Pripravíte ho za menej…

Pripravovala som paradajkovú polievku a pridala som do nej nezvyčajnú prísadu. Výsledok ma takmer zrazil zo stoličky

16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Light Bulb Studio). Paradajková polievka sa dá pripraviť na veľa spôsobov, nielen zaliatím paradajkového pretlaku do vopred uvareného vývaru.…

Toto tradičné jedlo je plné tuku. Jednoduchý trik vám umožní vychutnať si jeho chuť bez následkov

16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/siamionau pavel). V našej kuchyni sú zemiakové placky klasikou, ktorej len málokto odolá. Tieto zlatisté, chrumkavé pochúťky sú kvintesenciou…

Čo znamená biely povlak na klobáse? Nie každý to vie a robí chybu. Vysvetlíme vám, či sa môže konzumovať

16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Suburbanium). Na všetky druhy škvŕn na potravinách sa pozeráme dosť podozrievavo. Nie je to prekvapujúce, pretože zmenený vzhľad potravín…

Vývar je stále zakalený? Babička má zlatý liek

16.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/beats1). Na jesenné a zimné ochladenie nie je nič lepšie ako hrejivý vývar. Každý chce, aby polievka bola nielen…

Auto Trendy

Ako správne používať hmlové svetlá: Sprievodca pre moderného vodiča

16.11.2024 Redakcia Auto trendy - Hmla na ceste dokáže potrápiť aj skúseného šoféra. Vedeli ste, že správne použitie hmlových svetiel môže byť rozdielom medzi bezpečnou jazdou a nebezpečnou situáciou? Pozrime…

Ford opäť znižuje výrobu elektromobilov

16.11.2024 Redakcia Auto trendy - Podľa rovnakého zdroja by sa tak mohlo stať v prvej polovici roka 2025. Podľa toho istého zdroja by k tomu mohlo dôjsť aj v prvej…

Mazda predstavuje model, ktorý by mohol nahradiť jej bizarné elektrické SUV MX-30

16.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mazda predstaví nové elektrické modely: kompaktné SUV Mazda EZ-6 a športové vozidlo Mazda Arata, ktoré prídu na trh v roku 2025. Tu je jej stratégia.

Hyundai Ioniq 6 - vám umožní zabudnúť na obavy o dojazd

16.11.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai je jedným z výrobcov, ktorí čoraz viac investujú do svojej ponuky elektrických modelov. Ioniq 6 je jedným z najzaujímavejších návrhov s nulovými emisiami na…

Objavte geniálne alternatívy pre opravu auta bez špeciálneho náradia

16.11.2024 Redakcia Auto trendy Foto: youtube.com/@CFarmer). Keď sa rozhodnete opraviť svoje auto alebo vykonať nejakú údržbu, ako je napríklad výmena oleja, pravdepodobne si uvedomíte, aké dôležité je mať k dispozícii…

Kia Sportage HEV: štyri výhody hybridu v SUV

16.11.2024 Redakcia Auto trendy - Na kúpu hybridného SUV, ako je Kia Sportage HEV, sa treba pozerať z hľadiska výhod, ktoré môžete využiť. V prípade SUV značky Kia uvádzame štyri…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov