17.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nelea33).
Počas dňa sú chvíle, keď nemáme čas dlho variť. To však nie je dôvod, aby ste si odopreli hodnotné jedlo. Tvarohová raňajková „jablková omeleta“ je chutnou možnosťou, ktorá ukradne srdcia milovníkom rýchlych jedál. Ako si pripraviť chutnú a zdravú omeletu? Neuveríte, aké je to jednoduché.
Omeleta s jablkami je skvelou voľbou na rýchle raňajky alebo ľahkú večeru. Vďaka kombinácii tvarohu a vajec je to sýte jedlo plné hodnotných bielkovín, ideálne pre tých, ktorí si cenia zdravé stravovanie. Ľahko sa pripravuje, poteší svojou chuťou a vôňou a nevyžaduje si dlhé státie pri sporáku. Vyskúšajte ju raz a určite sa stane pravidelnou súčasťou vášho jedálneho lístka.
Ako pripraviť chutnú a zdravú omeletu? Stačí pár ingrediencií a zdravé raňajky sú pripravené
Omeletu si zvyčajne spájame s mäkkým, nadýchaným cestom, ktoré sa rozplýva v ústach. Táto verzia je však trochu iná. Jablká jej dodávajú hustejšiu štruktúru, vďaka ktorej sa zasýti na dlhšiu dobu. Čo budete potrebovať na prípravu omelety s jablkami?
Ingrediencie:
- 200 g polotučného tvarohu
- 2 vajcia
- 40 g špaldovej múky
- 20 g smotanového pudingu (v prášku)
- 180 g jabĺk
- 2 PL prírodného jogurtu
- lyžica medu
- pol lyžičky škorice
- olej na vymastenie panvice
Ako správne vyprážať omeletu? Krátka chvíľa a voilà
Príprava tejto omelety je veľmi jednoduchá. Na šľahanie bielkov a žĺtkov zvlášť môžete zabudnúť. Stačí, ak všetky ingrediencie zmiešate jednu po druhej, čo vám pomôže ušetriť veľa času pri príprave cesta. Tento spôsob veľmi oceňujem, najmä keď mám ťažké ráno a veľa vecí na práci.
- Jablká ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na kocky. Posypte ich škoricou a odložte, aby sa rozvoniavali.
- Tvaroh, vajcia a prírodný jogurt vložte do misy a vymiešajte do hladka.
- Pridajte múku, pudingový prášok a cukor a dôkladne spojte.
- Nakoniec pridajte jablká a jemne premiešajte silikónovou lyžicou, aby sa ovocie obalilo v cestíčku.
- Panvicu vymažte olivovým olejom, rozohrejte ju a nalejte na ňu tvarohovú zmes.
- Prikryté smažte na miernom ohni, kým dno nezíska zlatú farbu. Keď je omeleta hotová, opatrne ju obráťte a pokračujte vo vyprážaní, kým sa nezačne smažiť aj z druhej strany.
- Podávajte teplú s obľúbenou prílohou, napríklad medom, jogurtom, džemom alebo ovocím.
TIP! Obracanie omelety nemusí byť ťažké ani sa nemusí skončiť katastrofou. Stačí použiť pokrievku. Keď je spodok omelety opečený, presuňte ju na pokrievku, prikryte ju panvicou a potom ju jedným istým pohybom otočte. Takto môžete v pokoji opiecť druhú stranu a omeleta si zachová svoj tvar.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jesennejšie raňajky ste ešte nemali. Táto omeleta je ideálnym receptom na chladné dni.
Namiesto praženice použite vajcia týmto spôsobom. Stačí ich skombinovať s týmto a raňajky sú hotové
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.