20.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kaka Leung).
Ťažko si predstaviť príjemnejšie jedlo, ako sú lahodné, nadýchané a sladké lievance. Recept na ne je triviálny, ale na rozdiel od klasických lievancov na ich prípravu nepoužívam mlieko. Vychádzajú také chutné, že by ste za ne mohli dať dušu diablovi.

Foto: shutterstock/Kaka Leung
Lievance sú nadýchané palacinky, ktoré k nám prišli zo zámoria. Ich názov sme si polonizovali a robíme ich naozaj často, nielen na raňajky, ale aj so sebou do obedára alebo na sladkú desiatu. Recept na lievance je triviálny, ale namiesto mlieka by ste ich mali urobiť typickým americkým spôsobom a pridať cmar. Lievance vyjdú mäkké, zamatové a nadýchané ako buchty.
Lievance. Nepoužívajte mlieko a sú najlepšie na svete
Ingrediencie:
- 300 g pšeničnej múky, najlepšie hladkej
- 200 ml cmaru
- plná čajová lyžička prášku do pečiva alebo sódy
- štipka škorice (nepovinné)
- práškový cukor podľa chuti
- 2 vajcia
- tuk na vyprážanie
Lievance s cmarom- ako na to:

Foto: shutterstock/A_Lein
- Vlejte cmar do misky a rozšľahajte vajcia. Premiešajte, môžete použiť mixér na strednú rýchlosť.
- Potom preosejte múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridajte škoricu a práškový cukor. Teraz cesto intenzívne miešajte lyžicou, len kým sa prísady nespoja.
- Misku s cestom odstavte na niekoľko minút, aby prášok do pečiva jemne nadýchal cesto. Medzitým rozohrejte panvicu s malým množstvom tuku. Odporúčame maslo.
- Keď je panvica rozpálená, hlbokou lyžicou dávkujte porcie cesta na lievance. Smažte na miernom plameni z oboch strán. Lievance by mali byť ľahko opečené.
- Po vyprážaní ich položte na papierovú utierku, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Podávajte s obľúbeným džemom, čokoládovým krémom alebo jednoducho posypané práškovým cukrom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Kefírové lievance ako od babičky. Ideálne na raňajky aj desiatu.
Lievance budú chutiť šialene. Pridajte štipku nie bežného korenia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.