20.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nina Firsova).
Výdatné zemiaky, dobre ochutené mleté mäso, zelenina, to všetko pod vrstvou syra. Toto jedlo je ideálne na chladné popoludnie a zje ho celá rodina. Jeho príprava nie je zložitá a vaši domáci si určite budú pýtať ďalšie.
Komfortné jedlo na chladné dni
Ak vám chýbajú nápady na večeru, tento recept si zamilujete. Je jednoduchý na prípravu, môžete použiť zvyšky varených zemiakov z predchádzajúceho dňa a uspokojí aj tých najnáročnejších gurmánov. Lahodný, hrejivý zemiakovo-mäsový nákyp je jedlom z jedného hrnca, ktoré vďaka vyváženej chuti a pridaniu syra poteší celú rodinu. Ideálna voľba pre takzvané „komfortné jedlo“, jedlo, ktoré dodá pocit šťastia a sýtosti. A to príde každému vhod počas pochmúrnych jesenných dní.
Nákyp zo zemiakov a mletého mäsa
Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov
- 0,5 kg mletého bravčového mäsa
- 1 cibuľa
- 1 pór
- 250 g šampiňónov
- 1 PL oleja na vyprážanie
- provensálske bylinky, soľ, korenie
Ingrediencie na omáčku:
- 1 vajce
- 1 pohár 18% kyslej smotany
- 2 PL pikantného kečupu
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička čierneho korenia
- 100 g tvrdého syra
- 100 g mozzarelly
Príprava
- Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme a necháme vychladnúť (ak máme zemiaky z predchádzajúcej večere, môžeme ich použiť).
- Mleté mäso opečieme na oleji s korením.
- Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky a osmažíme na oleji. Potom pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a na kolieska nakrájaný pór. Spolu smažte približne 10 minút.
- Nakrájajte zemiaky a položte ich na dno zapekacej misy.
- Na zemiaky položte vrstvu osmažených húb, cibule a póru.
- Potom položte vrstvu mletého mäsa.
- Mäso prikryte plátkami zemiakov.
- V miske pripravte omáčku. Zmiešajte vajce, smotanu a kečup.
- Vrchnú vrstvu, t. j. zemiaky, prelejte omáčkou. Posypte strúhaným syrom a mozzarellou.
- Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 30 minút.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako pripraviť mäsové guľky? Budú mäkké a šťavnaté vďaka jednej zásade
Žiadne avokádo a vajcia. Ošúpem a hodím na panvicu. Takto pripravím najlepšiu nátierku na sendviče
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.