21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos).
Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a chrumkavého občerstvenia, ktoré podávam celej rodine. Čo všetko sa dá s baklažánom pripraviť? Na to, aby ste si vychutnali jeho jedinečnú chuť, stačí použiť len niekoľko surovín.
Baklažán je skutočný kulinársky hrdina. Grilovaný, pečený na drevenom uhlí, vmiešaný do omáčok alebo dusený sa výborne hodí do rôznych svetových kuchýň. Bez ohľadu na to, čo z neho pripravíte, vždy zaujme svojou všestrannosťou. Je ideálnou voľbou na obed, večeru, večeru alebo chutné občerstvenie.
Čo dobré môžete pripraviť z baklažánu? Návrh na rýchle a sýte jedlo
Fanúšikovia talianskej kuchyne budú nadšení. Z baklažánu môžete pripraviť výnimočne syrovú špecialitu, ktorá vyvolá rozruch hneď, ako sa objaví na stole. Poteší svojou aromatickou chuťou a krémovou konzistenciou. Zapečené baklažány s parmezánom na paradajkovom základe obalené v chrumkavej strúhanke sú ideálne nielen na večierky alebo rodinné oslavy.
Tu je zoznam potrebných ingrediencií:
- 2 stredne veľké kusy baklažánu, nakrájané na plátky (asi 1 cm)
- 2 vajcia
- 2 PL mandľového mlieka
- 1,5 šálky panko stráhanky
- 3/4 šálky parmezánu, jemne nastrúhaného
- 1 čajová lyžička sušených byliniek (napr. oregano, bazalka)
- 2-3 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 šálky paradajkovej omáčky
- 200 g mozzarely, nakrájanej na plátky
- hrsť listov čerstvej bazalky
Aký je najlepší spôsob prípravy baklažánu? Najjednoduchší a veľmi chutný spôsob
Rovnomerné plátky znamenajú rovnomerné varenie, preto sa snažte nakrájať baklažán na rovnako široké plátky. To isté platí aj pre čerstvú mozzarellu. Najlepšie je nakrájať ju na plátky rovnakej hrúbky, aby sa rovnomerne roztopila a zhnedla. Pred vložením plátkov baklažánu do rúry ich nezabudnite pokvapkať olivovým olejom. Je to nevyhnutné, aby panko bolo pekne zlatohnedé a chrumkavé.
- Zmiešajte panko strúhanku, parmezán a bylinky. V samostatnej miske rozšľahajte vajcia s mandľovým mliekom.
- Obalte plátky baklažánu vo vajíčkach a potom v panko strúhanke, aby boli rovnomerne pokryté.
- Baklažán položte na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom a pečte pri 200 °C 25-30 minút, kým nie je zlatistý a mäkký.
- V zapekacej mise rozotrite paradajkovú omáčku, na ňu položte vrstvu baklažánu, omáčku a polovicu mozzarelly. Opakujte a na záver pridajte mozzarellu a parmezán.
- Pečte 20 minút pri teplote 200 °C, kým syr nezačne bublať.
- Po vybratí z rúry nechajte niekoľko minút odstáť, ozdobte bazalkou a podávajte.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Plnený baklažán na obed alebo večeru. Pripravíte ho za pár minút
Makový koláč pre lenivých. Hit na sviatky, ktorý zvládnete pripraviť za štvrťhodinu.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.