23.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katarzyna Hurova).
Tradičná paradajková polievka nemusí byť nudná. Môže vás prekvapiť svojou intenzívnou chuťou, hlbokou vôňou a prísadami, ktoré ju premenia na plnohodnotné jedlo. Stačí len trochu šikovnosti, aby ste vytvorili pokrm, ktorý bude nielen sýty, ale aj nezabudnuteľný. Ako pripraviť chutnú paradajkovú polievku?
Zima je ideálnym obdobím na vychutnávanie hrejivých polievok. Keď je vonku sivo a chladno, nič vás nepoteší viac ako miska horúcej, aromatickej paradajkovej polievky, keď prídete domov. Takéto jedlo nielen zahreje, ale aj zasýti na dlhý čas. Táto verzia polievky spája výhody prvého aj druhého chodu a stáva sa plnohodnotnou večerou. Vyskúšajte tento recept a určite oceníte jeho jedinečný charakter.
Čo pridať do paradajkovej polievky, aby bola chutná? Nahraďte ryžu cestovinami a doplnte mäsom
Paradajková polievka nemusí byť len nudnou polievkou. Ľahko ju môžete premeniť na plnohodnotnú večeru, ktorá zasýti nejedného hladoša. Stačí ju obohatiť o výdatné prílohy, ako sú jemné mäsové guľky a tortellini, a získa úplne novú tvár.
Ingrediencie, ktoré budete potrebovať na 4-5 porcií:
- 1 liter hydinového vývaru
- 600 ml paradajkovej passaty
- 2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku
- 250 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa
- vajce
- 2 lyžice strúhanky
- 250 g tortellini
- 2 PL 18% smotany
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- lyžice olivového oleja
- soľ, korenie, cukor podľa chuti
- parmezán (voliteľné)
Ako pripraviť chutnú paradajkovú polievku? Od chutnej polievky vás delí niekoľko krokov.
Príprava paradajkovej polievky je príjemná, pretože je rýchla a nekomplikovaná. Mäsové guľôčky pripravíte za krátky čas – potrebujete len niekoľko surovín a trochu trpezlivosti pri formovaní guľôčok. Varenie trvá len chvíľu a výsledkom je sýta polievka, ktorá zmizne z tanierov v okamihu.
- Mleté mäso zmiešajte s vajcom, strúhankou a štipkou soli a korenia. Zo zmesi vytvarujte malé guľôčky, ktoré potom opečte na rozpálenom oleji dozlatista. Odložte si ich na neskôr.
- Tortellini uvarte v osolenej vode podľa pokynov výrobcu a potom ich sceďte.
- V hrnci na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď zmäkne, pridajte vývar a paradajkový pretlak. Dochuťte soľou, korením a štipkou cukru a varte na miernom ohni približne 10 minút.
- Do vriacej polievky pridajte mäsové guľky a varte ďalších 10 minút.
- Potom pridajte tortellini a prilejte smotanu, jemne miešajte, aby ste dosiahli zamatovú konzistenciu.
- Pred podávaním posypte čerstvou zeleninou, napríklad petržlenovou vňaťou. Ak chcete, na vrch polievky môžete nastrúhať parmezán.
TIP! Ak si chcete recept zjednodušiť, nahraďte mäsové guľky klobásou, ktorá tiež dokonale obohatí chuť polievky. Výbornou voľbou je údená klobása. Stačí ju nakrájať na plátky, opiecť na panvici a pridať do vriacej polievky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Hubová polievka zo sušených húb. Čo robiť, aby neboli horké? Hodia sa dve ingrediencie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.