25.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoDax).
Čo môžete použiť namiesto vajec do fašírok? Ukázalo sa, že pri príprave fašírok môžete túto surovinu ľahko nahradiť inou a jedlo bude rovnako chutné. Čo pridať?
Fašírky z mletého mäsa sú jedným z najobľúbenejších jedál v slovenských domácnostiach. Chutia vynikajúco a jedia ich dospelí aj deti. Ako ich pripraviť? Dôležitým aspektom je pridanie prísady, ktorá zlepí mäso, aby sa fašírky na panvici nerozpadli. Čo sa najlepšie hodí namiesto vajec na mleté mäso?
Čo pridať do mletého mäsa, aby bolo mäkké? Zapamätajte si jednu vec. Inak budú tvrdé ako podrážka
Fašírky sú postrachom začínajúcich kuchárov. Dôvodov je hneď niekoľko.
- Príliš chudé mäso spôsobí, že fašírky budú suché a počas vyprážania stvrdnú.
- Príliš krátky čas na miesenie.
- Príliš dlhé vyprážanie. Nezabudnite každú fašírku smažiť približne päť minút z každej strany, inak bude mäso tvrdé.
Osvedčeným receptom, ako dosiahnuť, aby bola pochúťka vnútri mäkká a jemná, je použitie strúhanky namočenej v mlieku. Vďaka tejto prísade získajú správnu vlhkosť a nebudú tvrdé.
Čo namiesto vajíčka do mletého mäsa? Vôbec ho nepotrebujete. Tu je, čím ho môžete nahradiť
Pridanie vajíčka zabezpečí, že fašírky budú pekne držať pohromade a počas vyprážania sa nerozpadnú. Niekedy sa však môže stať, že nám v kuchyni dôjdu. Našťastie ich môžete nahradiť inou ingredienciou. Čo sa najlepšie hodí namiesto vajíčka na mleté mäso?
Alternatívou k vajcu je zemiaková múka, ktorá dokonale spojí aj jemne mleté mäso. Pridajte dve polievkové lyžice na kilogram mletého mäsa a fašírky budú dokonalé. Ak ju nemáte po ruke, môžete použiť ľanové semienko namočené vo vode. To pridávajte postupne do mäsovej zmesi tak, aby ste získali dokonalú konzistenciu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Už žiadne dlhé vyprážanie rezňov. Odteraz robte bravčové rezne len takto! Menej tuku, viac chuti
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.