27.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Little Hand Creations).
Koláče bez pečenia sú chutné, jednoduché na prípravu a ideálne pre tých, ktorí nedôverujú svojej rúre. Môžete si byť istí, že sa vám nič nepripáli ani nedopečie. Jedným z najjednoduchších nepečených koláčov je raffaello koláč. Stačí, ak na sušienky alebo piškóty navrstvíte krémovú zmes a dáme ju do chladničky zatuhnúť. Pri tomto koláči však buďte opatrní, pretože sa vám ľahko stane, že hneď zjete celý plech.
Nepečené koláče sú skvelé, pretože si ich vychutná prakticky každý, kto rád pripravuje dezerty – tí, ktorí pečú, aj tí, ktorí sa k rúre nepriblížia. Práve preto, že sa nemusíte starať o teplotu a dĺžku pečenia, sú tieto sladkosti také obľúbené. Nemusíte sa trápiť s výrobou cesta a obávať sa, či ho rúra nespáli. Stačí zmiešať prísady na krém a potom ho naliať na sušienkový základ – ľubovoľnej farby, môžete použiť svetlý alebo tmavý základ.
Takto pripravíte raffaello koláč, ktorý je jedným z najjednoduchších a najlepších koláčov bez pečenia. V klasickom recepte sa striedajú len dve vrstvy, ale ak chcete, môžete svoj dezert trochu obmeniť a pridať tretiu – ríbezľový džem. Jeho kyslastá chuť dobre rozbíja sladkosť smotanovej zmesi a zatraktívni raffaello tortu v očiach všetkých labužníkov.
Jednoduchý koláč bez pečenia. Zmiešajte prísady na krém a je takmer hotový
Ingrediencie na formu s rozmermi 23×23 cm:
- svetlé alebo kakaové sušienky,
- 125 g mascarpone,
- jeden liter 33 % smotany
- 7 lyžíc práškového cukru,
- 4 lyžičky želatíny,
- 75 ml vody,
- kokosové hobliny alebo mandľové lupienky na posypanie,
- prípadne ríbezľový džem.
Postup prípravy:
Začneme prípravou krému. Želatínu zalejeme vodou a necháme niekoľko minút napučať. Potom ju opatrne zohrejeme. Môžeme to urobiť buď v mikrovlnnej rúre, alebo vo vodnom kúpeli. Dávajte však pozor, aby sa želatína nerozvarila. Mala by byť tekutá. Nechajte ju vychladnúť.
Do veľkej misy vložte syr mascarpone, prilejte smotanu a pridajte práškový cukor. Miešajte, kým nevznikne tuhá hmota. Dve polievkové lyžice zmesi vložíme do misky s vychladnutou želatínou a premiešame. Postup zopakujte ešte raz a do zvyšku zmesi pridajte stuhnutú želatínu. Miešajte, kým krém nebude úplne homogénny.
Začneme zostavovať náš nepečený koláč. Do formy rozložíme papier na pečenie a sušienkový základ. Rozotrieme časť krému a položíme ďalšie sušienky. Opakujeme, kým nespotrebujeme všetky prísady, pričom krém je posledná vrstva. Posypeme kokosovými hoblinami alebo mandľovými lupienkami a dáme do chladničky aspoň na šesť hodín, najlepšie však na celú noc.
Vo verzii s ríbezľovým džemom najprv natrite sušienkový základ džemom a až potom dajte krémovú zmes. Na zmes položte druhú vrstvu sušienok, opäť džem a opäť krém. Takto pokračujte, kým nespotrebujete všetky prísady. Rovnako ako pri klasickej verzii, krém by byť poslednou vrstvou a ozdobenou hoblinami alebo vločkami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jablkový koláč z 10 polievkových lyžíc. Bez mixéra, za pár chvíľ. Vždy to dopadne chutne
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.