27.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ingrid Balabanova).
Táto kórejská pochúťka z fermentovanej zeleniny je známa po celom svete a dá sa použiť na mnoho spôsobov. Jedným z najzaujímavejších sú tieto rarity – chrumkavé, aromatické a plné chuti. Ako pripraviť zemiakové placky s kimči? Príprava je triviálna a po usmažení zmiznú za pár okamihov.
Kimči je jedným z najobľúbenejších jedál kórejskej kuchyne, ktoré je známe svojou intenzívnou chuťou a charakteristickou pikantnosťou. Používa sa ako príloha k jedlám, ale aj ako hlavný chod. Prečo túto pochúťku nepridať do zmesi na zemiakové placky? Sú chrumkavé, ľahko sa pripravujú a sú ideálne na ľahké jedlo aj večerné občerstvenie. Či už máte radi ázijskú kuchyňu, alebo len radi experimentujete, tento recept stojí za vyskúšanie.
Zemiakové placky s kimči. Z týchto ingrediencií pripravíte 4 porcie
Niekedy stačí pár jednoduchých surovín, aby ste vytvorili niečo naozaj výnimočné. Tieto placky sú kombináciou tradičnej kuchyne s nádychom ázijských chutí.
Ingrediencie:
- 500 g zemiakov,
- 150 g kimči,
- malá cibuľa,
- 2 vajcia,
- 4 PL pšeničnej múky,
- 1 PL zemiakového škrobu,
- soľ a korenie podľa chuti,
- olej na smaženie,
- pažítka na ozdobu ( voliteľné).
Nápad na rýchlu večeru. Urobte si kimchi placky za pár okamihov
Pikantné, chrumkavé a plné chuti – budete ich mať hotové za okamih. Sú ideálnym spôsobom na rýchle jedlo. Keď som ich pripravila, celá rodina sa ma pýtala, kedy usmažím jednu navyše.
Spôsob prípravy:
- Zemiaky a cibuľu ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Získanú tekutinu sceďte a nechajte len nastrúhanú zmes.
- Kimči nakrájajte nadrobno a pridajte k zemiakovej zmesi. Premiešajte, aby sa spojili.
- Teraz pridajte vajcia, múku, zemiakový škrob a soľ a korenie. Dôkladne premiešajte, kým nevznikne homogénne cesto.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Lyžicou dávkujte porcie cesta na placky. Smažte na strednom ohni z oboch strán do zlatista a do chrumkava (približne 3 – 4 minúty z každej strany).
- Hotové placky preložíme na papierovú utierku, aby sa z nich odkvapkal prebytočný tuk. Podávajte horúce, posypané nasekanou pažítkou. Výborne chutia samotné, s kyslou smotanou alebo obľúbenou omáčkou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najlepšie zemiakové placky na svete. Mama do nich pridáva tajnú prísadu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.