27.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ika Rahma H)
Čo možno urobiť, aby tuk pri vyprážaní nevystreľoval na panvici? Vystrekujúci tuk počas vyprážania je jednou z tých nepríjemných situácií, ktoré môžu mať za následok nielen potrebu dôkladného čistenia, ale aj drobné popáleniny. Ako si s ním poradiť? Odpoveď je bližšie, ako si možno myslíte – v kuchynskej skrinke.
Príčina kuchynského „ohňostroja“ je jednoduchá – horúci tuk reaguje s vodou, čo vedie k prskaniu. Aby ste tomu zabránili, stačí, ak výrobky pred vložením do panvice osušíte. Nie vždy je to však možné, a vtedy prichádza na pomoc kuchynská soľ. Jej posypaním na panvicu pred zohriatím tuku môžete absorbovať vlhkosť a ochrániť povrchy pred zafarbením.
Pred vyprážaním panvicu vyčistite
Toto však nie je jediný spôsob, ako udržať kuchyňu čistú a bezpečnú. Dôležitá je aj správna príprava panvice. Dôkladné vysušenie panvice pred jej umiestnením na sporák je nevyhnutné. Okrem toho možno použiť ocot, ktorý po nanesení na panvicu s papierovou utierkou namočenou v ňom vytvorí ochrannú bariéru proti striekajúcej mastnote.
Tieto jednoduché metódy nielen uľahčia proces vyprážania, ale aj zvýšia bezpečnosť v kuchyni, zabránia nepríjemným nehodám a udržia čistotu. Príprava na vyprážanie preto nemusí byť zdĺhavá a šikovný trik sa môže pre mnohých kuchárov stať záchranou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Čo robiť s olejom po vyprážaní rezňov? Na toaletu ani nemyslite. Iba by ste si spôsobili nešťastie
Pred naliatím do drezu vyložte dno. Masť z bravčových rezňov už nebude problém
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.