27.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sea Wave).
Jednoduchý recept na sladké občerstvenie s použitím starého chleba je nielen skvelým nápadom na dezert pre celú rodinu, ale aj efektívnym spôsobom, ako neplytvať potravinami. Smažený chlieb mnohým ľuďom evokuje chute z detstva. V tejto verzii ho ochutná celá rodina, ktorá si bude pýtať ďalšie. Zoznámte sa teda s jednoduchým a chutným receptom na sladké občerstvenie zo starého chleba.
Zvyšky chleba nemusia prísť nazmar a môžu sa stať základnou ingredienciou pre chutné sladké občerstvenie. Je to klasický nápad, ktorý niektorí ľudia poznajú z detstva. Je čas vrátiť sa k týmto chvíľam a opäť si pochutnať na teplom chlebe, ktorý je zvonka chrumkavý a zvnútra mäkký. Navyše je plný vône škorice a citrusov.
Chrumkavé plátky chleba z panvice. Rýchly sladký dezert
Ak hľadáte nápad na sladké občerstvenie a v chlebníku vám leží starý chlieb, práve ste našli riešenie. Hoci to znie dosť nezvyčajne, je pravda, že z chleba môžete vytvoriť sladké občerstvenie, ktoré má svoj pôvod v španielskej kuchyni. Po jeho príprave sa natrvalo ocitne v jedálnom lístku celej rodiny.
Ide o rýchly a jednoduchý spôsob prípravy univerzálnej pochúťky, ktorú možno použiť ako dezert, druhé raňajky alebo chutnú drobnosť ku káve či čaju. Okrem toho je to ekonomické riešenie a spôsob, ako neplytvať potravinami, čo je v dnešnej dobe čoraz dôležitejšie.
Ako si z chleba pripraviť sladké občerstvenie? Je to jednoduchšie, ako si myslíte
Na prípravu občerstvenia sa najlepšie hodí svetlý pšeničný chlieb. Ideálne je, ak je starý, aby lepšie absorboval tekutiny a pri namáčaní sa nerozpadol. Po usmažení budú pripravené plátky zvonka výnimočne chrumkavé a zvnútra zamatovo vlhké a mäkké.
Na prípravu tohto sladkého občerstvenia, ktoré sa často označuje ako španielsky toast, budete potrebovať tieto suroviny:
- 8-9 plátkov starého pšeničného chleba alebo bagety
- 300 ml mlieka
- 2 vajcia
- 2 lyžice cukru
- 1 tyčinka škorice
- Kôra z 1 citróna alebo pomaranča
- Olej na smaženie
Sladký španielsky toast – spôsob prípravy
- Prípravu začnite tak, že v hrnci zohrejete mlieko s cukrom, škoricovou tyčinkou a citrónovou kôrou.
- Tekutinu priveďte do varu a potom ju nechajte chvíľu variť, aby mlieko získalo vôňu škorice a citrusov.
- Po odstránení škorice a citrónovej kôry z tekutiny namočte plátky chleba do mliečnej zmesi.
- Potom ich obalíme v rozšľahaných vajciach.
- Zostáva už len opiecť ďalšie plátky chleba na rozpálenom oleji a na strednom ohni.
- Trvá len 2 – 3 minúty z každej strany, kým chlieb získa zlatistú farbu.
- Po vybratí z panvice plátky chleba osušte od prebytočného tuku papierovou utierkou.
- Chutné a sladké občerstvenie v španielskom štýle je hotové. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.