28.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hlphoto).
Ako smažiť mäso na guláš, aby bolo mäkké? Dobrý pokrm nepotrebuje veľa prísad, ale existuje jedna, ktorá urýchli proces dokonalého zmäknutia mäsa. Dodá celému jedlu výraznejšiu chuť a každé sústo sa vám bude doslova rozplývať v ústach.
Guláš je tradičné jedlo maďarskej kuchyne, známe aj ako gulyás. Má bohatú tradíciu v strednej Európe, najmä v Maďarsku. Je to sýte jedlo, ktoré zahreje a môže nahradiť dvojchodovú večeru. Pripravuje sa a podáva v kotlíku ako jedlo z jedného hrnca. Hlavnými surovinami sú mäso, cibuľa a paprika. Pôvodne sa pridávalo hovädzie mäso, hoci dnes sa rovnako často používa bravčové.
Čo robiť, aby bolo mäso v guláši mäkké? Polovica úspechu je kúpa dobrého mäsa
Guláš má mnoho variácií, ale v najjednoduchšej verzii je to mäso vo vlastnej šťave s korením. Často sa obohacuje o zeleninu, ktorá mu dodáva chuť a výživovú hodnotu. Podáva sa so zemiakmi, cestovinami alebo ryžou a predstavuje sýte jedlo. Kľúčom k šťavnatému a jemnému výrazu pokrmu je výber mladého mäsa a dodržiavanie niekoľkých pravidiel varenia.
Mäso pred smažením, pečením alebo dusením marinujte, aby získalo lepšiu chuť a štruktúru.
- V čom spočíva tajomstvo? V čiernom čaji.
Čo pridať do guláša, aby bolo mäso mäkké? Pochutnajú si na ňom aj nejedáci
Dusenie mäsa do mäkka môže trvať viac ako dve hodiny. Buďte preto trpezliví. Nie každý však vie, že už 2-3 čajové lyžičky jablčného octu pridané po opečení mäsa tento proces výrazne urýchlia. Existuje na to niekoľko dôvodov:
- ocot rozkladá vlákna mäsa,
- zároveň ho robí jemným, šťavnatým a aromatickejším,
- najdôležitejšie – skráti sa aj čas prípravy.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Hubová polievka zo sušených húb. Čo robiť, aby neboli horké? Hodia sa dve ingrediencie
Tajomstvo dokonalého kysnutého cesta. Tento recept vám pripomenie detstvo
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.