29.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/tomertu).
Zelenina sa používa nielen do polievok alebo dezertov, ale je aj dobrým základom slaných koláčov. Mrkva je dokonalým príkladom, pretože z nej možno vykúzliť chrumkavé, voňavé a na prípravu jednoduché jedlo. Ako pripravíte mrkvové placky? Stačí vám na to len pár ingrediencií a trochu námahy.
Mrkva je v kuchyni skutočným pokladom – je zdravá, všestranná a plná chuti. Hoci sa spája najmä s polievkami, šalátmi a koláčmi, fantasticky sa hodí aj do iných jedál. Dokonalým príkladom sú mrkvové placky , ktoré sú také ľahké, chutné a ťažko im odolať. Ukázalo sa, že sú skvelou alternatívou ku klasickým zemiakovým a ich intenzívna farba je pastvou pre oči. Toto je jedlo, ktoré určite prinesie do vášho každodenného jedálnička nádych sviežosti.
Obed pre dvoch, ktorému neodoláte. Tieto produkty sú nevyhnutné
Príprava mrkvových placiek si nevyžaduje zložité ingrediencie. Väčšinu z nich pravdepodobne nájdete vo svojej kuchyni. Základom sú vajcia, múka alebo korenie. Čo ďalšie sa vám bude hodiť?
Ingrediencie:
- 500 g mrkvy,
- 2 vajcia,
- 3 PL celozrnnej múky,
- 2 PL strúhanky,
- stredne veľká cibuľa,
- strúčik cesnaku,
- ½ čajovej lyžičky soli,
- 1/4 čajovej lyžičky korenia,
- 1/4 čajovej lyžičky kurkumy,
- olej na vyprážanie.
S čím jesť mrkvové placky? Pre každého sa niečo nájde
Príprava placiek netrvá dlho a výsledkom je chrumkavý a chutný pokrm. Nezabudnite strúhanú zeleninu dobre zbaviť prebytočnej šťavy – to je kľúč k tomu, aby sa placky počas vyprážania nerozpadli. Môžete ich podávať s jogurtovou omáčkou, cesnakovým dipom alebo obľúbeným šalátom.
- Mrkvu ošúpeme a najemno nastrúhame. Preneste ju do misky, nechajte niekoľko minút odstáť a mierne ju vyžmýkajte, aby ste odstránili prebytočnú šťavu.
- Pridáme nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia, múku a strúhanku.
- Dochutíme soľou, korením a kurkumou. Dobre premiešajte, kým zmes nebude hladká.
- Na panvici rozohrejte malé množstvo oleja. Lyžicou tvarujte z tejto zmesi placky.
- Smažte na strednom ohni približne 2-3 minúty z každej strany, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
- Po vyprážaní placky osušte na papierovej utierke, aby ste odstránili prebytočný tuk. Okamžite podávajte.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Už ma omrzeli zemiakové placky, tak som urobila toto. Každý, kto ich jedol, žiadal viac
Robím ich, keď mám chuť na placky. Hlavnou zložkou nie sú zemiaky, ale sladká zelenina
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.