30.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Saulich Elena).
Hľadáte recept na rýchly obed? Máme pre vás niečo špeciálne. Tento recept na brokolicovú polievku je vynikajúci. Polievka vyjde naozaj lahodná a chutná vďaka jedinému prídavku. Zvládnete ju pripraviť za menej ako pol hodiny.
Brokolicová polievka je ideálny recept pre všetkých zaneprázdnených a tých, ktorí neradi stoja dlho nad hrncom. Je to naozaj chutná a sýta polievka, ktorú obzvlášť dochutí syr. Ale nie len tak hocijaký. Na túto polievku je ideálny aromatický francúzsky camembert. Dva kúsky znemožnia zaobísť sa bez druhej porcie a premenia vašu kuchyňu na dobrú kvalitnú reštauráciu.
Brokolicová krémová polievka. Bez tohto syra ani nezačínajte
Ingrediencie:
- 1 veľká brokolica alebo dve menšie (približne 1 kg),
- 2 kúsky syra camembert (približne 250 g),
- 1,5 l zeleninového vývaru,
- 1 cibuľa,
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- 2 stredne veľké zemiaky,
- soľ, korenie, prípadne štipka muškátového orieška,
- olej alebo maslo na vyprážanie.
Brokolicový krém s camembertom – spôsob prípravy:
- Pripravte si hrniec a zohrejte v ňom lyžicu masla alebo dve lyžice oleja. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a zemiaky nakrájané na kocky. Smažte na pomerne silnom plameni. Keď zhnednú, pridajte cesnak a smažte ešte minútu.
- Brokolicu rozdeľte na ružičky a pridajte do hrnca. Zalejte horúcim vývarom a varte, kým zelenina nezmäkne.
- Odlúpnite vrchnú vrstvu syra camembert a pridajte stred. Dochuťte soľou a korením podľa chuti, prípadne aj muškátovým orieškom.
- Všetko rozmixujte na hladký krém. Podávajte s bylinkovými krutónmi, pufovaným hráškom alebo na panvici opečenými tekvicovými semienkami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zahreje ako vývar a nemusíte ju variť 3 hodiny. Ideálna na chladnejšie dni
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.