7.12.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/natda Photo)
Ako pripraviť dokonalé smažené vajcia? Je to nielen spôsob, ako si pripraviť rýchle raňajky, ale aj jednoduchú a sýtu večeru. Tu je jednoduchý patent, aby vyšla perfektne. Bielok rýchlo stuhne, ale žĺtok zostane tekutý.
Ako pripraviť dobré smažené vajcia? Táto úloha sa zdá jednoduchá len zdanlivo, pretože ideálom je tekutý žĺtok a nie každý ho dokáže dosiahnuť. Niekedy ich trochu prepečieme a potom sa bielok mierne pripáli a žĺtok zrazí. Našťastie existuje spôsob, ako to obísť. Pridajte počas smaženia jednu vec a vyjde to lepšie ako v reštaurácii.
V akom tuku je najlepšie vyprážať smažené vajcia? Vďaka tomuto triku budú chutiť ešte lepšie
Môžete ich podávať so zemiakmi, grilovanou slaninou, fazuľou alebo klobásami. Smažené vajcia sú univerzálnym pokrmom, ale ich príprava nie je taká jednoduchá, ako by ste si možno mysleli. Čo môžete urobiť, aby ste získali neprepečený žĺtok? Jednoducho použite tento patent a určite dosiahnete lepšie výsledky ako skúsený kuchár.
Prvým krokom k dokonalému smaženému vajíčku je správny tuk na vyprážanie. Najlepšie je pripravovať ich na oleji s prídavkom masla a získate lahodnú krémovú chuť. Dôležitá je aj panvica na vyprážanie. Dobre poslúži panvica s teflónovým povrchom, ktorý zabráni pripaľovaniu vajec.
Spôsob, ako pripraviť dokonalé varené vajcia, je triviálny. Stačí 30 sekúnd, aby žĺtok zostal tekutý
Patentom na dokonalé smažené vajcia je pridať do nich trochu vody. Keď sa bielok začne zrážať, pridajte dve alebo tri polievkové lyžice teplej vody a potom panvice zakryte pokrievkou. Približne po 30 sekundách by mali byť vajcia hotové. Keď sa voda odparí, bielok sa rýchlo zrazí, ale žĺtok zostane stále tekutý.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pripravujete vajcia týmto spôsobom? Stratia všetky svoje zdravé vlastnosti
Ide o najzdravšie vajcia. Zlepšujú imunitu a posilňujú srdce
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.